Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κραυγή αγωνίας από τους ασθενείς για την έλλειψη φαρμάκου ΗΥQVIA

23/12/2023 6:10:05 μμ
Επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ και τον υπουργείο Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επείγουσες επιστολές προς τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας, ο Σύλλογος Φίλων και Ασθενών με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες κλινικής ανοσολογίας με την επωνυμία «Η Αρμονία» γνωστοποιεί στους αρμόδιους φορείς την παντελή έλλειψη του υποδόριου φαρμάκου ΗΥQVIA στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. 


Το φάρμακο προορίζεται για θεραπείες με πρωτοπαθείς ανοσοανεπάρκειες που είναι απαραίτητο για τη ζωή των ασθενών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος και ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για το εν λόγω πρόβλημα. 


Το φάρμακο αφορά μια ανθρώπινη φυσιολογική ανοσοσφαιρίνη, περιέχει ανοσοσφαιρίνη G με ένα ευρύ φάσμα αντισωμάτων έναντι των λοιμογόνων παραγόντων και ανήκει στην κατηγορία των ΦΥΚ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών