Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Κατσαρίδες κάνουν πάρτι πάνω από τα κεφάλια των ασθενών

25/1/2017 6:25:10 μμ
Το ΕΣΥ στην Εντατική
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



 

Καταπέλτης είναι για άλλη μια φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία τα μέλη της οποίας έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες που αποδεικνύουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε πολλά δημόσια νοσοκομεία.


Κατσαρίδες περπατούν στους τοίχους μέσα σε θαλάμους που νοσηλεύονται ασθενείς. Αυτή είναι η εικόνα που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας και υπάρχουν και αποδείξεις για αυτό.


Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι συνοδοί αναγκάζονται να φέρουν μέχρι και σεντόνια από το σπίτι τους.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας που συνάντησαν τον υπουργό -ανάμεσα τους ήταν και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος- ζήτησαν την δοθεί άμεσα λύση στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτές στο ΕΣΥ.


Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το προεδρείο του συλλόγου των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) την περασμένη εβδομάδα, το 23% των ασθενών που πήγαν σε νοσοκομείο που εφημέρευε χρειάστηκε να περιμένουν πάνω από τέσσερις ώρες σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) για να εξεταστούν από γιατρό.


Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει μεταξύ άλλων:


«Πριν 1 ½ μήνα σε συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ο κος Φλαμπουράρης δεσμεύτηκε για συνάντηση της ΠΟΕΔΗΝ με τον κο Τσίπρα.

Ο κος Τσίπρας δεν είχε δέκα λεπτά χρόνο μέσα σε 1 ½ μήνα να συναντήσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας.

Θέλουν να επιβάλουν ΟΜΕΡΤΑ για την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων.

Πεθαίνουν οι Ασθενείς στα ράντζα, στα φορεία (εάν υπάρχουν) και τα κυβερνητικά στελέχη πανηγυρίζουν, αυτοκολακεύονται, περιαυτολογούν για τις πολιτικές που εφαρμόζουν, τα δύο χρόνια που κυβερνάνε.


Τους ενοχλούμε!!!


Πάνω από τις ζωές Ασθενών, βάζουν το πολιτικό κόστος. ΓιΆ αυτό κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χάλι!!!

Τον κο Τσίπρα φαίνεται ότι τον εκφράζει ο κύριος Πολάκης.

Με βάση τα στοιχεία του εφετινού Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία θα χειροτερέψει. Μας εμπόδισαν τα ΜΑΤ να πλησιάσουμε το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ασφάλεια του Πρωθυπουργού μας ζήτησε για να περάσει αντιπροσωπία με πανό στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συναντήσει εκπροσώπους του Πρωθυπουργού θα πρέπει να ανοίξουμε το πανό και να εγκρίνουν το περιεχόμενο. Λογοκρισία σε ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ. Πρώτη φορά Αριστερά!!! Αν είναι δυνατόν!

Τελικά πενταμελής αντιπροσωπεία συνάντησε τον κο Βερναρδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Επαναφέραμε το αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημα.


Του δείξαμε ένα βίντεο με την κατάσταση που επικρατεί σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής.


Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Κατσαρίδες κάνουν πάρτι στους τοίχους, σε θαλάμους Νοσηλείας. Κρεβάτια Ασθενών που δεν διαθέτουν μαξιλαροθήκες!!! Τόσο καλά!»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics