Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Καρδιακές βλάβες προκαλούν οι αντικαρκινικές θεραπείες

8/11/2016 12:27:51 μμ
Σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες από φάρμακα που σώζουν ζωές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα ισχυρά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στις αντικαρκινικές ανοσοθεραπείες μπορούν, σε σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσουν καρδιακές βλάβες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλντ που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The New England Journal of Μedicine.


Σύμφωνα με την kathimerini.gr, μέχρι στιγμής ποσοστό μικρότερο του 1% αυτών που λαμβάνουν τα νέα φάρμακα (αναστολείς σημείων ελέγχου) έχει παρουσιάσει καρδιολογικά προβλήματα. Ωστόσο, όταν τέτοια προβλήματα εμφανιστούν, μπορεί να είναι πολύ σοβαρά, ενώ τα φαρμακευτικά σκευάσματα προκάλεσαν αρκετούς θανάτους, πυροδοτώντας επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος εναντίον της καρδιάς.
Ο κίνδυνος μάλιστα φαίνεται να είναι μεγαλύτερος όταν ο ασθενής λαμβάνει δύο διαφορετικά σκευάσματα της κατηγορίας ταυτόχρονα.


Σύμφωνα με το συντάκτη της έρευνας Ζαβίντ Μοσλεχί, επικεφαλής του τμήματος Καρδιολογικής ογκολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλντ «οι καρδιακές βλάβες είναι νέα παρενέργεια σκευασμάτων που σώζουν ανθρώπινες ζωές. Στόχος μας είναι να βρούμε έναν τρόπο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».


Tα νέα σκευάσματα, τα οποία αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της αντικαρκινικής ανοσοθεραπείας, θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics