Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων το 2020

13/11/2019 5:11:57 μμ
Ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση Πρωθυπουργού - υπ. Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μετά την ολοκλήρωσή της, ο υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει προεκλογικά "το καλύτερο φάρμακο στην καλύτερη τιμή". Ερχόμαστε ως υπουργείο Υγείας να υλοποιήσουμε αυτή την προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, νομοθετώντας ότι δεν επιτρέπουμε καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων και θα φτάσουμε έως 7% μειώσεις. Έχουμε ήδη καταθέσει την κείμενη διάταξη, στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής. Αυτό σημαίνει πρώτον, εξοικονόμηση πόρων για το κράτος. Κυρίως, όμως, μειώνεται σημαντικά η συμμετοχή των ασφαλισμένων, στα φάρμακα τα οποία έχουν ανάγκη. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο».

Ο Β. Κικίλιας επανέλαβε πως η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε νομοθετήσει για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων μέχρι 10% ενώ η παρούσα Κυβέρνηση νομοθετεί 0% αυξήσεις και μέχρι 7% μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
Ο Φ.Σ. Αττικής παίρνει μέτρα «πρόληψης» για πιθανές διενέξεις στα φαρμακεία






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες