Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ

16/5/2024 2:00:09 πμ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δραματική αύξηση των αγορών από παράνομα online φαρμακεία σημειώθηκε το 2023 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της IQVIA. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι εκτελέστηκαν περίπου 100 εκατομμύρια συνταγές, 47% περισσότερες από το 2019. Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 2% όλων των συνταγών στη χώρα και εγείρει σημαντικές ανησυχίες τόσο για τις καταναλωτικές τάσεις όσο και για την ποιότητα των σκευασμάτων που αγοράστηκαν.


«Τα online φαρμακεία χωρίς άδεια μπορεί να διακινούν ψευδεπίγραφα φάρμακα ή σκευάσματα από άλλες περιοχές και χώρες. Ο κόσμος ωθείται σε αυτά είτε γιατί τα φάρμακα δίνονται σε πολύ χαμηλές τιμές είτε γιατί είναι δυσεύρετα στα νόμιμα φαρμακεία λόγω πολύς μεγάλης ζήτησης είτε γιατί υπάρχει στίγμα ή άλλα εμπόδια που σχετίζονται με κάποιο φαρμακευτικό προϊόν», αναφέρει ο ερευνητής της εταιρείας Michael Kleinrock.


Τα συνήθη φάρμακα που αγοράζονται από αυτά τα κανάλια είναι εκείνα που κυκλοφορούν με περιορισμούς ή παρουσιάζουν ελλείψεις, όπως τα οπιοειδή, οι θεραπείες για τη ΔΕΠΥ και τα GLP-1, τα οποία φυσικά μπορεί να έχουν σοβαρές παρενέργειες και αντενδείξεις. 


Παράλληλα, είναι επίσης ανησυχητικό ότι οι Αμερικανοί δείχνουν να χρησιμοποιούν ολοένα και λιγότερο το σύστημα υγείας, καθώς το 2023 υπήρχε πτώση κατά 3% στις ιατρικές επισκέψεις, στις διαγνωστικές εξετάσεις και στους εμβολιασμούς. Αύξηση παρατηρήθηκε μόνο στις συνταγογραφήσεις (κατά 3%, φτάνοντας τις 6.9 δισ. συνταγές), το 16% των οποίων αφορούσε φάρμακα της κατηγορίας GLP-1

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Δημιουργήθηκε από την ψηφιακή πλατφόρμα DoctorAnyTime






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς