Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ι.Σ.Α.: «Διαπομπεύονται οι γιατροί για να καλυφθεί το κούρεμα των οφειλών»

25/1/2013
«Προσπάθεια αποπροσανατολισμού οι ανακοινώσεις για κυκλώματα διαφθοράς».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τα ποσά που θα δώσει σε γιατρούς και άλλους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι γιατροί θεωρούν τώρα πως ο Οργανισμός τους διαπομπεύει λέγοντας ότι εμπλέκονται σε κυκλώματα απάτης με φάρμακα για να καλύψει το θέμα του κουρέματος.

 

«Η προσπάθεια διαπόμπευσης του Έλληνα ιατρού από τον ΕΟΠΥΥ στόχο έχει να συγκαλύψει το κούρεμα των ιατρικών αμοιβών» λέει χαρακτηριστικά ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (Ι.Σ.Α.) μετά την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ότι εντόπισε κυκλώματα απάτης με φάρμακα στα οποία εμπλέκονται και γιατροί.

 

Ο Ι.Σ.Α. υπογραμμίζει ότι ο ΕΟΠΥΥ αναφέρεται σε περιπτώσεις γιατρών που φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα διαφθοράς δεν αναφέρεται όμως: «στους χιλιάδες ιατρούς που παραμένουν απλήρωτοι προσφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες τους δωρεάν. Ο Ι.Σ.Α. σε κάθε περίπτωση συνηγορεί στη τιμωρία των επιόρκων, πλην όμως πρέπει να ενημερωθούμε για τις αμετάκλητες αποφάσεις, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί με κακοήθεις αντιπερισπασμούς και κυνήγι μαγισσών».

 

Οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού για να καλυφθούν οι οφειλές προς τον κλάδο γι αυτό και καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ανακαλέσει ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια.

 

Πηγή: iatropedia.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος