Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Χωρίς φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ 23 περιοχές της χώρας

12/9/2022 12:39:26 πμ
Ο πρόεδρος της ΠΟΝ ζητά να μη χαθεί το δικαίωμα του Οργανισμού να ιδρύει φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τις περιοχές οι οποίες παραμένουν ακάλυπτες από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και οι οποίες «για να αποκτήσουν θα πρέπει να γίνει πάλι τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών, Γρηγόρης Λεοντόπουλος προσθέτοντας ότι οι ασθενείς και χρόνιοι πάσχοντες των περιοχών αυτών χρειάζεται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν. 

Οι περιοχές είναι: Ρέθυμνο, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα, Χαλκιδική, Πέλλα, Δράμα, Σάμος, Χίος, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Αργολίδα, Λακωνία, Βοιωτία, Ευρυτανία, Φωκίδα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Άρτα, Ξάνθη και στην Ανατολική και Δυτική Αττική. 

Όπως επισημαίνει «μετά από πιέσεις τόσο της Ομοσπονδίας μας όσο και των τοπικών παραγόντων, διεσώθη το φαρμακείο της Καλαμάτας και ιδρύθηκαν τρία νέα φαρμακεία, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας Α. Πλεύρη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Όμως το δικαίωμα του ΕΟΠΥΥ να ιδρύει φαρμακεία δεν κατοχυρώνεται στον καινούργιο Οργανισμό, δικαίωμα το οποίο είχε από την ίδρυσή του. Ως εκ τούτου ο στόχος που είχαμε τόσα χρόνια κάθε νομός να έχει φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ χάνεται (ελπίζω όχι οριστικά)».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη διαφημιστική εταιρεία Strategy-Nest
Η FIP καλεί τους φαρμακοποιούς να εξοικειωθούν με το μέλλον της φαρμακευτικής πρακτικής






Σχετικά άρθρα

Έρχονται επενδύσεις 160 δισ. στην Ευρώπη στον χώρο των φαρμάκων
Σύμφωνα με τον Μ. Χειμώνα, γενικό διευθυντή του ΣΦΕΕ, απαιτούνται αλλαγές ώστε να υλοποιηθούν
Η Γαλλία ζητά τον χαρακτηρισμό της CBD ως «πιθανόν τοξική για την αναπαραγωγή»
Το θέμα έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση
Μαζικές απολύσεις και παραιτήσεις στον FDA
Απειλείται πλέον η κυκλοφορία νέων φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων