Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Χωρίς εμβόλια Μαντού τα παιδιά της Κρήτης

16/2/2016 10:53:36 πμ
Το 30% δεν το έχει κάνει ποτέ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Τα περισσότερα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών στο Ηράκλειο της Κρήτης δεν έχουν κάνει το εμβόλιο Μαντού, μια απαραίτητη προστασία για τη φυματίωση, που μέχρι πρόσφατα ήταν στα προαπαιτούμενα για την εγγραφή των παιδιών στους σταθμούς.

Στην έναρξη της προσχολικής χρονιάς οι υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου βλέποντας τις μεγάλες ελλείψεις που υπήρχαν στο συγκεκριμένο εμβολιασμό... παρέβλεψαν το συγκεκριμένο δικαιολογητικό που ήταν απαραίτητο για την εγγραφή των παιδιών, ελπίζοντας πως στην πορεία θα έλθουν τα Μαντού στο Ηράκλειο.

Όμως ο χρόνος πέρασε και όπως επισημαίνει στο Cretalive ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργος Βουρεξάκης, σήμερα πάνω από 1000 παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στις δομές του δήμου δεν έκαναν φέτος το Μαντού, ενώ περισσότερα από 300 παιδιά δεν το έχουν κάνει ποτέ!

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ έστειλε έγγραφο στην ΥΠΕ Κρήτης αλλά και στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ζητώντας να μεριμνήσουν για το θέμα που αποδεικνύει την τραγικότητα και τις ελλείψεις σε βασικές παροχές υγείας.

Στην έναρξη της προσχολικής χρονιάς οι υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου βλέποντας τις μεγάλες ελλείψεις που υπήρχαν στο συγκεκριμένο εμβολιασμό... παρέβλεψαν το συγκεκριμένο δικαιολογητικό που ήταν απαραίτητο για την εγγραφή των παιδιών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια πρωτοβουλία της ενορίας και της φαρμακοποιού του χωριού Φωτεινής Τάσιου
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics