
Η Boehringer Ingelheim έλαβε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρήση του nintedanib σε παιδιά και εφήβους 6-17 ετών με κλινικά σημαντικές, προοδευτικές ινωτικές διάμεσες πνευμονοπάθειες (ILDs) καθώς και με διάμεση πνευμονοπάθεια σχετιζόμενη με συστηματική σκλήρυνση (SSc-ILD).
Η έγκριση καθιστά το φάρμακο την πρώτη και τη μόνη εγκεκριμένη θεραπεία σε παιδιά για τις συγκεκριμένες παθήσεις κα βασίστηκε στα αποτελέσματα της κλινικής μελέτης φάσης ΙΙΙ, InPedILD.
«Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί ορόσημο για τα παιδιά και τους εφήβους με τις πνευμονοπάθειες ILDs και SSc-ILD. Για πρώτη φορά, μια εγκεκριμένη θεραπεία είναι διαθέσιμη για τους νέους ανθρώπους βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν την σοβαρή τους νόσο και προσφέροντας ασφάλεια και ελπίδα στην οικογένειά τους. Είναι επίσης μια απόδειξη της αφοσίωσής μας να βελτιώσουμε τη φροντίδα όσων ζουν με πνευμονική ίνωση, ανεξάρτητα από την ηλικία», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Επισημαίνει δε ότι οι διάμεσες πνευμονοπάθειες σε παιδιά θεωρούνται σπάνιες παθήσεις που διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται δύσκολα, γιΆ αυτό και υπάρχει επείγουσα ανάγκη για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και αποτελεσματικών θεραπειών.