Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η κυβέρνηση υπέρ της ενίσχυσης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας

21/10/2015 10:03:33 πμ
Ο κλάδος μπορεί να αποτελέσει πυλώνα παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας αποτελεί πλέον έναν από τους στόχους της κυβέρνησης, μετά τις αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που όρισε μεγάλες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκωνπου έχει λήξει η πατέντα τους και των γενοσήμων.

 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Π.Ε.Φ. τέτοια μέτρα θα οδηγήσουν στην καταστροφή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και στην εξαφάνιση των ποιοτικών ελληνικών φαρμάκων προς το συμφέρον των μεγάλων διεθνών συμφερόντων του κλάδου.


 

Στο πλαίσιο αυτό, εχθές Τρίτη 20/10 πραγματοποιήθηκε κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.


 

Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι ο κλάδος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες παραγωγής, έρευνας και καινοτομίας στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Με δεδομένη την παραπάνω θέση αποφασίστηκε να ξεκινήσει αμέσως ο οργανωμένος διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση εκείνων των μέτρων πολιτικής που θα ευνοούν τη μεγέθυνση του κλάδου με όρους διεθνούς ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχει διακριθεί ως πρωτεργάτης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας
Το θέμα συζητήθηκε στο συμβούλιο υπ. Υγείας της Ε.Ε.






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών