Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Η ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στόχος της κυβέρνησης

10/11/2015 10:44:00 πμ
Τι αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 9/11, υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας Αν. Ξανθού και του αναπληρωτή Π. Πολάκη, του γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γ. Μπασκόζου και φυσικά αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.)., του γ.γ. Βιομηχανίας, καθώς και των συντονιστών των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.


 

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε η εκπόνηση συνολικής μελέτης για τις προκλήσεις και τις δυνατότητες του κλάδου, με στόχο η ελληνική φαρμακοβιομηχανία να συνεχίσει να παράγει με ανταγωνιστικούς όρους, επενδύοντας σε έρευνα/καινοτομία και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

 


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων οδήγησε σε κοινά συμπεράσματα που ενισχύουν τη θέση της ελληνικής πλευράς στη διαπραγμάτευση, με προτεραιότητα τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών στο ποιοτικό και οικονομικά προσιτό φάρμακο.

 


Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές των γενοσήμων είναι το «αγκάθι» που μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και ενώ η ελληνική πλευρά προτείνει άρση της προστασίας των τιμών των γενοσήμων με ορίζοντα διετίας, οι δανειστές επιμένουν στην άρση κάθε προστασίας, γεγονός που κατακεραυνώνει την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Medicines for Europe, A. van der Hoven






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών