Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η ασπιρίνη μειώνει τις πιθανότητες θανάτου από καρκίνο στον προστάτη

3/2/2016 10:48:00 πμ
Ελπιδοφόρα μηνύματα από μια νέα μελέτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι η τακτική πρόσληψη ασπιρίνης μετά τη διάγνωση καρκίνου στον προστάτη μείωσε τον κίνδυνο θανάτου από τη νόσο σχεδόν κατά 40%.

Όπως επισήμανε ο Dr. Sumanta Pal, του City of Hope in Duarte κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της American Society of Clinical Oncology (ASCO) στο Σαν Φρανσίσκο ''καθώς πρόκειται για έρευνα παρατήρησης κανείς δεν μπορεί να καταλήξει σε άμεση αιτιατή σχέση μεταξύ χρήσης ασπιρίνης και κινδύνου θνησιμότητας από τη νόσο.
Μάλιστα πρόσθεσε ότι πιθανόν η ασπιρίνη βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης του καρκίνου σε άλλες περιοχές του οργανισμού, όπως τα οστά.

Στην ίδια έρευνα, άντρες χωρίς διάγνωση καρκίνου στον προστάτη που λάμβαναν περισσότερες από τρεις ασπιρίνες την εβδομάδα είχαν 24% χαμηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο προστάτη. Ωστόσο η ασπιρίνη δεν επηρέαζε τη γενική πιθανότητα να διαγνωστεί κάποιος με καρκίνο στον προστάτη ή ακόμα και με υψηλού βαθμού καρκίνο προστάτη.

Σε άντρες με καρκίνο στον προστάτη, η τακτική λήψη ασπιρίνης μετά τη διάγνωση συνδέθηκε με 39% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από τη νόσο. Η χρήση της ασπιρίνης πριν τη διάγνωση δεν είχε μετρήσιμο όφελος, δήλωσαν οι ερευνητές.

Καταλήγοντας ο Dr. Sumanta Pal  υπογράμμισσε ''ότι άντρες που σκέφτονται να λάβουν τακτικά ασπιρίνη για κάποιο λόγο θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους για να συζητήσουν οφέλη και κινδύνους''.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics