Νέα έκθεση της Global Data αναδεικνύει τη δυναμική ανάπτυξη που θα σημειώσουν οι εταιρείες που ασχολούνται με την τηλεϊατρική, με τις νέες τεχνολογίες να συμβάλλουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των συσκευών που αξιοποιούνται για την εξ αποστάσεως συμβουλευτική, διάγνωση ακόμα και θεραπεία.
Η σχετική αγορά υπολογίζεται ότι θα κινηθεί με ρυθμό ανάπτυξης 3,3% και να φτάσει τα 760 εκατ. δολάρια έως το 2030, από 548,9 εκατ. δολάρια το 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία και έδωσε σημαντική ώθηση στον τομέα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Global Data οι συσκευές εξ αποστάσεως διαχείρισης ασθενών «έχουν την προοπτική να φέρουν την επανάσταση στην αυτοφροντίδα», με την τεχνολογία 5G να αποτελεί το όχημα ώστε τα πραγματικά δεδομένα να αποστέλλονται και να αναλύονται ταχύτερα.
«Ακόμα και με το πέρας της πανδημίας, αυτές οι συσκευές θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για πολλούς λόγους, καθώς οι ασθενείς είτε προτιμούν να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε δομές/χώρους υγείας είτε δυσκολεύονται να μετακινηθούν», σημειώνει η συγγραφέας της μελέτης Alexandra Murdoch σύμφωνα με το pharmaceutical-technology.com. Διευκρινίζει δε ότι οι συσκευές, είτε εξωτερικές (π.χ. ρολόγια με μετρητές ζωτικών ενδείξεων ή αισθητήρες γλυκόζης) είτε σε μορφή εμφυτεύματος (όπως είναι οι βηματοδότες) βοηθούν τους ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε φροντίδα υγείας «κυριολεκτικά οπουδήποτε».