Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΦΣΘ & ΦΣΠ: Σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής μολυσματικών αποβλήτων

19/12/2021 3:57:45 μμ
Σε συνεργασία με την εταιρεία Sterimed ΑΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Είναι σε εξέλιξη η συλλογή των μολυσματικών αποβλήτων που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά σε συνεργασία με την εταιρεία Sterimed ΑΕ (τηλ.: 2310798998 και 2109414360, 2103452191).

Ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη του να προμηθευτούν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, το χαρτόκουτο με την κίτρινη σακούλα από το Σύλλογο (δωρεάν) και το ειδικό κίτρινο σκληρό δοχείο απόρριψης των αιχμηρών αντικειμένων (με ελάχιστο κόστος) από τη φαρμακαποθήκη τους. 
Επισημαίνεται ότι στον κίτρινο σκληρό κάδο απορρίπτονται μόνο τα αιχμηρά αντικείμενα και στο χαρτόκουτο τα μολυσματικά απόβλητα (π.χ. βαμβάκι, γάντια, μάσκες και αυτά των rapid tests). Στο χαρτόκουτο τοποθετούνται έως και 4 κίτρινοι κάδοι με κλειστό καπάκι. Μετά τη λήξη της εμβολιαστικής περιόδου, η STERIMED θα περάσει από τα φαρμακεία για να συλλέξει τα χαρτόκουτα, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση. Κατά την αποκομιδή θα συμπληρωθεί το ειδικό Συνοδευτικό Έντυπο Αναγνώρισης και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών καταστροφής, κάθε φαρμακείο θα λάβει εντός 60 ημερών Βεβαίωση Επεξεργασίας από την εταιρεία. Τα έγγραφα αυτά διατηρούνται ως στοιχεία τεκμηρίωσης για τη διαχείριση των αποβλήτων που παράγει.

Σύμφωνα με τον Φ.Σ. Πειραιά, η εταιρεία θα αναλάβει την επεξεργασία τους και τη μεταφορά τους προς τελική διάθεση σε ΧΥΤΑ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων
Στη μνήμη του Σωτήρη Καραγεωργίου






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ