Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φάρμακα στα σούπερ μάρκετ; Και τώρα πλήρωνε

1/6/2016 12:51:38 μμ
Παρασκήνιο από τον Τύπο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" ήδη άρχισαν να αυξάνονται οι τιμές των φαρμάκων που θα μπουν και στα σούπερ μάρκετ, ως η νέα κατηγορία που θα πωλείται κι εκτός φαρμακείων.

 Όπως αναφέρει το άρθρο:

"Εσείς τι νομίζατε δηλαδή; Πως το έκαναν για το καλό του καταναλωτή; Για να βρίσκει πιο εύκολα τα φάρμακά του; Αστεία πράγματα.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με τις.. αθώες οφθαλμικές σταγόνες, λιπαντικές, τις Tear Naturale.

Αριστερά βλέπετε το καινούργιο προϊόν, δεξιά το παλιό (αυτό που σταματάει), χωρίς διαφορές στη συσκευασία.

Αριστερά αυτό που πλέον μπαίνει και στα σούπερ μάρκετ γιατί έτσι το λέει η εργαλειοθήκη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Αριστερά το καινούργιο, 30 αμπούλες των 0,4 ml, δεξιά το παλιό, 30 αμπούλες των 0,6 ml - μείωση ποσότητας προϊόντος δηλαδή 33,3%.

Παλιά τιμή 5,43 ευρώ, καινούργια τιμή 8,83 ευρώ! Αύξηση τιμής δηλαδή 55%.

Τα συμπεράσματα δικά σας".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ήδη η Αυστραλία προχώρησε σε σχετικές απαγορεύσεις
Η αύξηση αφορά και άλλους επαγγελματικούς κλάδους






Σχετικά άρθρα

Χάνονται δόσεις εμβολίων όπου δεν εμπλέκεται φαρμακοποιός
IQVIA και Global Healthy Living Foundation ζητούν άρση των εμποδίων στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
ΠΦΣ: Ευθύνη των εταιρειών η αδυναμία σάρωσης του κωδικού QR σε φάρμακα
Ο Σύλλογος ζητά από τη φαρμακοβιομηχανία μεγαλύτερη προσοχή
Οι φαρμακοποιοί βελτιώνουν τη διαχείριση δερματολογικών παθήσεων
Όταν εργάζονται σε σχετικές κλινικές
Φαρμακεία και συνεταιρισμοί ανακοινώνουν στάση εργασίας στις 28/02
Για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών