Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Famar: Ενισχύει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα

22/10/2024 9:11:03 μμ
Με τη στήριξη ύψους 24 εκατ. ευρώ από την EBRD και άλλους επενδυτές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), μαζί με τη MidEuropa και άλλους επενδυτές, προχωρά στην απόκτηση της ελληνικής Famar, μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών της χώρας στον τομέα της ανάπτυξης και παραγωγής φαρμάκων, καταναλωτικών προϊόντων υγείας και καλλυντικών που διαθέτει εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ισπανία. 


Η επένδυση ύψους 24 εκατ. ευρώ στοχεύει στην ενίσχυση των αναπτυξιακών σχεδίων της Famar στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη των εγκαταστάσεων έρευνας και ανάπτυξης (R&D). Επιπλέον, η EBRD θα συμβάλει στην επέκταση της παραγωγικής ικανότητας της Famar και στη μετάβαση σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με το νέο διοικητικό σχήμα, η Famar στοχεύει να επενδύσει σημαντικά στην ελληνική αγορά, να ενισχύσει τη θέση της στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων και των προϊόντων υγείας καθώς και την ανταγωνιστικότητά της, επεκτείνοντας το φάσμα των προσφερόμενων προϊόντων. 


Η EBRD, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2015, έχει επενδύσει μέχρι σήμερα πάνω από 7,9 δισ. ευρώ σε 115 έργα, καλύπτοντας τομείς όπως οι εταιρικές επενδύσεις, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και η ενέργεια. Η υποστήριξη της Famar είναι μέρος των προσπαθειών της τράπεζας για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και τη στήριξη της ανάκαμψης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα της IQVIA για λογαριασμό της EFPIA και της Vaccines Europe
Οι τεράστιες δαπάνες και οι καθυστερήσεις αναδεικνύονται σε επιστημονική έρευνα






Σχετικά άρθρα

Ι. Τσέτη: Το Made in Greece αποτελεί αδιαπραγμάτευτη συνθήκη
Η CEO του ΟΦΕΤ στο 3ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής
BAUSCH + LOMB Ελλάδας: Υιοθετεί την υπηρεσία Einvoicing της Softone Impact
Για την ηλεκτρονική διαβίβαση των B2G παραστατικών της προς το Δημόσιο
Korres: Λανσάρει διεθνώς τη νέα σειρά Black Pine Primus
Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Wrinkles? Not me»