Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Ηρακλείου: Νέες συνεργασίες με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ

7/10/2024 10:28:16 μμ
Στους τομείς της επιμόρφωσης, της ιατρικής ακριβείας και της τεχνητής νοημοσύνης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η προοπτική νέων συνεργασιών του Φ.Σ. Ηρακλείου με το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) και με το Πανεπιστήμιο Κρήτης αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της 2ης επιστημονικής ημερίδας που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο στις 29/09 με θέμα: «Φαρμακευτική Καινοτομία και Σύγχρονες Προσεγγίσεις στην Ιατρική». 


Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η επέκταση της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Κρήτης και του εξ αποστάσεως επιμορφωτικού προγράμματος «Προηγμένη Εκπαίδευση στις Φαρμακευτικές Επιστήμες και την Κοινοτική Φαρμακευτική», ενώ αναλύθηκε η προοπτική συνεργασιών του Συλλόγου με το ΙΤΕ στους τομείς της Ιατρικής Ακριβείας, της Τεχνητής Νοημοσύνης και της εφαρμογής καινοτόμων ερευνητικών αποτελεσμάτων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και της περίθαλψης.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίκεντρο της ημερίδας ήταν η παρουσίαση αποτελεσμάτων από καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα στους τομείς της Φαρμακευτικής και της Ιατρικής από εξέχοντες επιστήμονες των Πανεπιστημίων Κρήτης και Πατρών. Επίσης συμμετείχαν δύο φαρμακοποιοί της κοινότητας, η Marie Curie Fellow Σοφία Παπαδημητρίου και ο Κωνσταντίνος Κακονίκος


Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, βραβεύτηκε ο φαρμακοποιός Ιωάννης Τσικανδηλάκης για την προσφορά του στον Φ.Σ. Ηρακλείου αλλά και στον ΠΦΣ, ενώ ο σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» διένειμε ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του για την υποστήριξη των ασθενών.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Συνεταιρισμός τους προσέφερε εργαστηριακό ιματισμό
Για την ανάπτυξη καινοτόμων καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής






Σχετικά άρθρα

Μηνύσεις κατά του FDA για την τιρζεπατίδη
Από φαρμακεία που παρασκεύαζαν γαληνικές εκδοχές της
ΗΔΙΚΑ: Η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση εντοπίζει ενδείξεις αμυλοείδωσης
Ελέγχοντας συνδυασμούς κωδικών ICD-10 που σχετίζονται με τη νόσο