Στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» και του ευρωπαϊκού σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου, η Επιτροπή δρομολογεί δημόσια διαβούλευση (θα διαρκέσει έως το Μάρτιο του 2022) σχετικά με την αναθεώρηση της νομοθεσίας για την παροχή πληροφοριών στους καταναλωτές για τα τρόφιμα.
Στόχος είναι η αναθεώρηση της νομοθεσίας της Ε.Ε. και η υποβολή νομοθετικής πρότασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα κράτη μέλη έως το τέλος του 2022.
Οι τέσσερις τομείς τους οποίους αφορά η αναθεώρηση είναι η διατροφική επισήμανση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας, τα θρεπτικά συστατικά, η επισήμανση της προέλευσης, η σήμανση ημερομηνίας και η επισήμανση οινοπνευματωδών ποτών.