Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έτοιμο το πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού Ζίκα

22/6/2016 10:58:55 πμ
Ξεκινούν οι πρώτες δοκιμές τον Αύγουστο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

 



Το πρώτο εμβόλιο κατά του ιού Ζίκα που προκάλεσε κατάσταση συναγερμού στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι έτοιμο για δοκιμή σε 40 υγιείς εθελοντές.

 


Το εμβόλιο αποτελεί προϊόν της συνεργασίας δύο γνωστών εταιριών, στο χώρο της φαρμακευτικής, οι οποίες μάλιστα έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν. Ο λόγος για την αμερικανική Inovio Pharmaceuticals και την GeneOne Life Science που εδρεύει στην Σεούλ της Νότιας Κορέας.


Ο Ζίκα είναι ο τρίτος ιός που οι δύο εταιρίες έχουν βάλει στόχο να καταπολεμήσουν, αφού πριν από το εμβόλιο για την ασθένεια που πλήττει την Λατινική Αμερική, είχαν κυκλοφορήσει τα αντίστοιχα για τον Ebola αλλά και για τον MERS.

 


Όπως ενημέρωσε η Inovio σε ανακοίνωση της, οι πρώτες δοκιμές πάνω σε 40 υγιείς εθελοντές θα ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες. Ως τώρα το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί μόνο πάνω σε ζώα, δείχνοντας πολύ θετικά αποτελέσματα και προκαλώντας γρήγορη και ικανοποιητική ενεργοποίηση αντισωμάτων.

 


Αν το πρώτο στάδιο δοκιμών ολοκληρωθεί με επιτυχία, τότε το εμβόλιο θα χρειαστεί εκ νέου έγκριση, έτσι ώστε οι εταιρίες να προχωρήσουν σε δοκιμαστική χορήγηση του σε ασθενείς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πρώτες δοκιμές λογικά θα ξεκινήσουν μέσα στον Αύγουστο ενώ σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 20 εταιρίες έχουν μπει σε αγώνα δρόμου προσπαθώντας να φτάσουν πρώτες στην δημιουργία του καταλληλότερου εμβολίου. Μια διαδικασία που ενδεχομένως διαρκέσει και χρόνια.

Πάντως θα πρέπει να γίνει σαφές πως η μεγάλη προσέλευση κόσμου στην Βραζιλία, λόγω των προσεχών Ολυμπιακών Αγώνων, μπορεί να προκαλέσει έκρηξη στην μετάδοση του ιού, σύμφωνα με τους ειδικούς.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Παράλληλα με την έγκριση του εμβολίου κατά του ιού Chikungunya






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics