Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Έρχονται δέκα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα

19/8/2015 10:13:26 πμ
Έως το τέλος του χρόνου ''ανεβαίνουν'' στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




Το τρίτο μνημόνιο προβλέπει κατηγορηματικά ότι θα πρέπει να ενταχθούν νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα προκειμένου να ελεγχθεί η φαρμακευτική δαπάνη.

Στο πλαίσιο αυτό και βάση των προαπαιτούμενων ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής θα πρέπει να τρέξει τις προθεσμίες ώστε μέχρι τέλους του χρόνου να ενσωματωθούν στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δέκα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα ειδικά για τις ασθένειες που θεωρούνται «ακριβές». Πρωτόκολλα δηλαδή που περιγράφουν με συγκεκριμένους κανόνες τον τρόπο θεραπείας της κάθε πάθησης.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο γνωστός από τα παλιά τροικανός Τζουζέπε Καρόνε ζητούσε μετ' επιτάσεως τη δημιουργία των θεραπευτικών πρωτοκόλλων ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τονίζει κατηγορηματικά πως τα δέκα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα θα αφορούν κυρίως ασθένειες που έχουν από τις πιο δαπανηρές θεραπείες για το σύστημα. Είτε δηλαδή χρειάζονται ακριβά φάρμακα, είτε στο σύνολο της μια ασθένεια εξαιτίας των πολλών πασχόντων, καταλαμβάνει μεγάλο μερίδιο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης υπάρχουν μόνο πέντε θεραπευτικά πρωτόκολλα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών