Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Αττικής: Βομβαρδίζει τα υπουργεία με αιτήματα

5/2/2025 8:39:09 μμ
Διαμαρτυρόμενος για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση & την πλατφόρμα ναρκωτικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολές προς τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής ενημερώνει ότι η νέα εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εξακολουθεί να υπολειτουργεί, με το πρόσχημα της αναβάθμισης, ταλαιπωρώντας τόσο τους υγειονομικούς όσο και τους πολίτες-ασθενείς. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά πολλές συνταγές δεν δύνανται να εκδοθούν από τους γιατρούς και αυτές που γράφονται δεν μπορούν να εκτελεστούν από τα φαρμακεία. Ο Σύλλογος ζητά τις παρεμβάσεις των υπουργών ώστε να ομαλοποιηθεί επιτέλους η κατάσταση.


Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, σε ανάρτησή του στο Χ, μιλά για «το υψηλότερο ημερήσιο ρεκόρ όλων των εποχών» στις συνταγές που καταχωρήθηκαν και εκτελέστηκαν μέσω του συστήματος τη Δευτέρα 03/02, δημοσιεύοντας μάλιστα και τα σχετικά στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ. Συγκεκριμένα από τις 12 τη νύχτα έως τις 10 το βράδυ γράφτηκαν 466.839 συνταγές και εκτελέστηκαν 390.144. Ο υπουργός αναφέρει στην ανάρτησή του ότι όντως χρειάστηκαν κάποιες μέρες για να συντονιστούν άπαντες στο νέο σύστημα, αλλά πλέον «και το σύστημα δουλεύει και άπαντες τελικά το έμαθαν».


Το Δ.Σ. του Φ.Σ. Αττικής απευθύνθηκε στους ίδιους υπουργούς και για ένα δεύτερο θέμα σχετικά με την πλατφόρμα απογραφής των ναρκωτικών φαρμάκων. Όπως εξηγεί στην επιστολή, η λειτουργία αυτής ξεκίνησε την περίοδο της πανδημίας σε συνεννόηση με το Τμήμα Ναρκωτικών του υπουργείου. Ωστόσο φέτος το ίδιο τμήμα αρνήθηκε να δεχτεί αυτόν τον τρόπο απογραφής, αναγκάζοντας την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση με την υποβολή στις Περιφέρειες.


«Εν έτη 2025, όπου οι ηλεκτρονικές διαδικασίες έχουν εξελιχθεί με σκοπό την κατάργηση της γραφειοκρατίας και ταλαιπωρίας τόσο των πολιτών όσο και των αρμόδιων υπηρεσιών, παρακαλούμε όπως δημιουργήσετε μια ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή της απογραφής ναρκωτικών»., αναφέρει ο Σύλλογος στην επιστολή. Επισής προτείνει τη διασύνδεσή της με τα ηλεκτρονικά στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, όπου καταχωρούνται όλες οι συνταγές ναρκωτικών και με τα στοιχεία προμήθειας Κρατικού Μονοπωλίου, ώστε με το που εισάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία οι φαρμακοποιοί-μέλη μας να εμφανίζονται αυτόματα τα δεδομένα προμήθειες και εκτέλεσης συνταγών.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Why to worry;» – Γιατί να ανησυχούμε για τον ιό;
Βρετανικό πρόγραμμα επιχειρεί να εφαρμόσει την εξατομικευμένη συνταγογράφηση






Σχετικά άρθρα

CVS: 12 νέα καταστήματα επικεντρωμένα στο φάρμακο
Αναμένεται να ανοίξουν εντός της χρονιάς στις ΗΠΑ
Τι φταίει και δεν πληρώθηκαν οι φαρμακοποιοί τα colon test;
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απόστολος Βαλτάς, απαντά μέσω του f.daily
Διεθνής Ημέρα Γυναικών: Οι γυναίκες φαρμακοποιοί στο επίκεντρο
Τρεις δυναμικές γυναίκες του κλάδου περιγράφουν τι σημαίνει για εκείνες αυτή η ιδιαίτερη γιορτή
Υποχρέωση των φαρμακοποιών να αναφέρουν στην Αστυνομία την ενδοοικογενειακή βία
Σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις της νομοθεσίας