Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Έρχεται το ενιαίο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

15/5/2022 10:03:20 μμ
Μέσω του gov.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μέσω του gov.gr, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα θα έχει τη δυνατότητα να εκδίδει το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας που στην ουσία συνδυάζει την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα ισχύσει εφόσον το σχετικό άρθρο ψηφιστεί. 

Ειδικότερα, το άρθρο 22 του νομοσχεδίου αναφέρει: «Το εν λόγω πιστοποιητικό περιλαμβάνει τα προβλεπόμενα στοιχεία του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και ασφαλιστικής ενημερότητας (ν. 4174/2013 και ν. 4611/2019) και γίνεται αποδεκτό από όλους τους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, φυσικά ή νομικά πρόσωπα κ.λπ.». 

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση που έχει αναρτηθεί στο taxisnet, το ενιαίο πιστοποιητικό «είναι έγκυρο για κάθε προβλεπόμενη χρήση και γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτό από φορείς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, όπου κατά νόμο απαιτείται. Για την έκδοση του πιστοποιητικού οικονομικής ενημερότητας, η πλατφόρμα toy gov.gr αντλεί μέσω διαλειτουργικότητας τα αναγκαία δεδομένα από το πληροφοριακό σύστημα φορολογικού μητρώου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το πληροφοριακό σύστημα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Σύμφωνα με την απάντηση του ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές ενημερότητες






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ