Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

ΕΟΠΥΥ: Τρόπος υποβολής δικαιολογητικών στις επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους

23/4/2013 11:09:06 πμ
Νέα διαδικασία που ελαχιστοποιεί την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Από τον ΕΟΠΥΥ ανακοινώνεται ο τρόπος υποβολής των δικαιολογητικών στις επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους από τους ασφαλισμένους. Η νέα διαδικασία ελαχιστοποιηθεί την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, καθώς δεν μετακινούνται άσκοπα, δεν καθυστερούν και διασφαλίζεται η ίση αντιμετώπισή τους.

Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

"Όπως είναι γνωστό, ο Οργανισμός διαθέτει δύο Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) οι οποίες γνωματεύουν για την αναγκαιότητα θεραπείας με φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα καθώς και με φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων.


 

Οι εν λόγω Επιτροπές μέχρι σήμερα παραλαμβάνουν δικαιολογητικά είτε απευθείας από τους ασφαλισμένους (κυρίως για το Νομό Αττικής & Θεσσαλονίκης) είτε από τις Μονάδες Υγείας/Νοσοκομεία μέσω ταχυδρομείου (για την υπόλοιπη Ελλάδα).

 


Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω Επιτροπών, από 1ης Μαΐου 2013 η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών θα έχει ως εξής για όλους τους ασφαλισμένους:

  • Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού θα προσέρχονται στην πλησιέστερη Μονάδα Υγείας και θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους. Η διαδικασία αυτή θα ακολουθείται και για τους ασφαλισμένους που διαμένουν στο νομό Αττικής.
  • Ο έλεγχος της ορθής συμπλήρωσης της πρότυπης γνωμάτευσης και της πληρότητας του φακέλου καθώς και η άμεση αποστολή των δικαιολογητικών αυτού (με ταχυδρομείο ή, όπου είναι εφικτό, με τηλεομοιοτυπία) θα γίνεται με ευθύνη της Διεύθυνσης της Μονάδας Υγείας.

Τα δικαιολογητικά των ασφαλισμένων θα αποστέλλονται μαζί με το συνημμένο ειδικό έντυπο με το οποίο θα βεβαιώνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών από τη Μονάδα Υγείας.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η Επιτροπή δεν θα δέχεται κοινό, οι ασφαλισμένοι δεν θα μετακινούνται και δεν θα καθυστερούν άσκοπα, ενώ θα διασφαλίζεται η ίση αντιμετώπισή τους."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
Είναι όμως αξιόπιστο;






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες