Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Νέα εγκύκλιος για τα αναλώσιμα και την ειδική διατροφή

13/10/2016 12:32:32 μμ
Διαβάστε τι αλλάζει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



 

Μεγάλη ταλαιπωρία στους ασφαλισμένους έχουν προκαλέσει οι εγκύκλιοι του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αποζημίωση των σκευασμάτων διατροφής και των αναλώσιμων υγειονομικών υλικών, ιδιαίτερα όταν η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται από τρίτο πρόσωπο.


Οι περισσότεροι αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα απαραίτητα σκευάσματα καθώς οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται κυριολεκτικά τους αποθαρρύνουν να ζητήσουν από τον Οργανισμό τα …αυτονόητα.


Με δεδομένη την ταλαιπωρία η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ εξηγεί τα παρακάτω:


Η κατάθεση των δικαιολογητικών στις ΠΕΔΙ-ΕΟΠΥΥ ή στα Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένο (δικαιούχο) ή συγγενή του α? βαθμού ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο, με πληρεξούσιο ή με απλή εξουσιοδότηση, με θεωρημένο, από δημόσια αρχή, το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος. Η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του δικαιούχου, στην απλή εξουσιοδότηση, πρέπει να γίνεται από δημόσια αρχή πλησίον του τόπου κατοικίας ή φιλοξενίας τουδικαιούχου που θα βεβαιώνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ως άνω εγκύκλιό μας. Επισημαίνεται ότι η υποβολή αίτησης του ασφαλισμένου σε κάθε περίπτωση (κατάθεση είτε από τον ίδιο είτε από εξουσιοδοτούμενο δικαιούχο) καθίσταται υποχρεωτική.


Η υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/1986 αρ.8 για την παραλαβή του χορηγούμενου από τον ΕΟΠΥΥ υγειονομικού υλικού θα υπογράφεται από τον ίδιο τον δικαιούχο ή από συγγενή του α? βαθμού ή από άλλο πρόσωπο που ασκεί προδήλως και με υπεύθυνη δήλωσή του, την επιμέλεια του ασθενή δικαιούχου.


Η αποζημίωση του δικαιούχου για το χορηγηθέν σε αυτόν υγειονομικό υλικό, θα γίνεται είτε στον ίδιο τον δικαιούχο (άμεσα ασφαλισμένο) στο όνομα του οποίου εκδίδεται η απόφαση παροχής, είτε σε νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο, με ειδικό πληρεξούσιο ή με απλή εξουσιοδότηση που θα φέρει θεώρηση, από δημόσια αρχή, για το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος. Η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος δικαιούχου, στην απλή εξουσιοδότηση, πρέπει να γίνεται από δημόσια αρχή πλησίον του τόπου κατοικίας ή φιλοξενίας του δικαιούχου, που θα βεβαιώνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην εγκύκλιό.


Δείτε την εγκύκλιο εδώ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Γράφει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου, Metropolitan Hospital






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών