Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


«Enterpreneur οf the Year»: διακρίσεις για επιχειρηματίες του φαρμακευτικού χώρου

9/4/2009
Μεταξύ των βραβευθέντων ο Β. Κάτσος και ο Γ. Κορρές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Βραβεία σε εξέχοντα στελέχη του επιχειρηματικού χώρου, απένειμε η Ernst & Young στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Enterpreneur οf the Year». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής και μεταξύ των διακριθέντων επιχειρηματιών, ξεχώρισαν 2 στελέχη του φαρμακευτικού χώρου.

Συγκεκριμένα, ο Β. Κάτσος, πρόεδρος της Pharmathen SA, ανακηρύχθηκε «Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2008». Το βραβείο στον κ. Κάτσο απένειμε ο Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2006, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης. Παράλληλα, ο Γ. Κορρές, διευθύνων σύμβουλος της Korres Φυσικά Προϊόντα, διακρίθηκε ως «Διεθνώς αναπτυσσόμενος επιχειρηματίας».

Ο Β. Κάτσος χαρακτήρισε τη διάκριση αναγνώριση της μέχρι τώρα πορείας της εταιρείας. Για την κρίση είπε ότι τους αφήνει ανεπηρέαστους ως εταιρεία (καθώς «το φάρμακο είναι το τελευταίο που πλήττεται»), αλλά όχι αδιάφορους. Αναφέρθηκε σε γενικότερους παράγοντες που δυσχεραίνουν την κατάσταση, όπως, π.χ. το αδύναμο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ειδικά για τη Pharmathen SA είπε ότι εξάγει σε 84 χώρες και ότι οι εξαγωγές αποτελούν το 70% του κύκλου εργασιών της, ο οποίος το 2008 ήταν 78,861 εκατ. €, ενώ η πρόβλεψη για φέτος είναι περί τα 110 εκατ. €. Τα κέρδη προ φόρων το 2008 ήταν 10,363 εκατ. € (KΠΤΦΑ 23.052.000), ενώ για το τρέχον έτος προβλέπονται στα 13,5 εκατομμύρια (ΚΠΤΦΑ 34,5 εκατ.).

Έδωσε έμφαση στον τομέα της έρευνας και στη δημιουργία μονάδας στη Ροδόπη που πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο (ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία ένα μικρό τμήμα). Με επενδύσεις άνω των 15 εκατ. € ετησίως σε έρευνα φαρμακευτικών προϊόντων, η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας έρευνας της χώρας μας και από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης.

Ο Γ. Κορρές μίλησε για την κρίση, που είναι πολύ μεγαλύτερη στα πολυτελή προϊόντα, αν και η εταιρεία τους σημειώνει αύξηση, διότι έχει καλύτερη σχέση τιμής/ποιότητας και έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ σε καθημερινή επικοινωνία με την ΗΔΙΚΑ






Σχετικά άρθρα

Η καινοτομία μπορεί να μεταμορφώσει την ογκολογική φροντίδα στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τον Cyril Schiever, President Mid-Europe Region της MSD
Boehringer Ingelheim: Το nintedanib έλαβε έγκριση για χρήση σε παιδιά και εφήβους
Για τη θεραπεία σπάνιων διάμεσων πνευμονοπαθειών
Ο Όμιλος ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στη Ναύπακτο για την κοπή της πίτας του
Οι εργαζόμενοι και των 5 εταιρειών του γνωρίστηκαν, διασκέδασαν και έλαβαν πλούσια δώρα
Οι στόχοι, οι αξίες και το όραμα της Cosmochem Chemicals
Η εταιρεία διαθέτει 60 χρόνια εμπειρίας