Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη

15/7/2024 12:32:26 πμ
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Roche τους επόμενους μήνες θα λανσάρει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές το νέο της σύστημα συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης (CGM) που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. 


Το σύστημα, με την ονομασία Accu-Chek SmartGuide system, εγκρίθηκε στην Ευρώπη για ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2 που λαμβάνουν ινσουλίνη και περιλαμβάνει: τον αισθητήρα που καταγράφει τα επίπεδα σακχάρου ανά 5 λεπτά για 14 ημέρες και δύο διαφορετικές εφαρμογές για το κινητό τηλέφωνο, η μία για την αποθήκευση δεδομένων και η άλλη για την πρόβλεψη αλλαγών στα επίπεδα γλυκόζης τις επόμενες 2 ώρες. Το σύστημα επίσης, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, ειδοποιεί για πιθανή επικίνδυνη υπογλυκαιμία το επόμενο μισάωρο ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.


«Η διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης και η πρόληψη ανεπιθύμητων γλυκαιμικών επεισοδίων παραμένει μια πολύπλοκη δοκιμασία για τους ασθενείς, οι οποίοι συχνά καλούνται να λαμβάνουν έως και 180 αποφάσεις την ημέρα για τη θεραπεία τους. Το νέο μας σύστημα CGM θα συμβάλλει στην κάλυψη σημαντικών ανεκπλήρωτων αναγκών των ασθενών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασής τους και να ζήσουν καλύτερη και πιο υγιεινή ζωή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Diagnostics, Matt Sause.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
Ζούμε σε μια χρυσή εποχή για την ιατρική σύμφωνα με τον Ansgar Hebborn, Ηead Access Policy Affairs Europe της Roche






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό
ReliefTime Clinic: H πρώτη εξειδικευμένη online κλινική ιατρικής κάνναβης στην Ελλάδα
Δημιουργήθηκε από την ψηφιακή πλατφόρμα DoctorAnyTime