Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Έφηβοι και χορτοφαγική διατροφή

24/11/2010
«Προσεκτική επιλογή ώστε να καλύπτονται πλήρως οι διατροφικές ανάγκες»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 

Οι έφηβοι που έχουν υιοθετήσει τη χορτοφαγική διατροφή δεν πρέπει να περιορίζονται στα μπέργκερ λαχανικών και στην πίτσα με τυρί, προειδοποιεί η Επαγγελματική Ένωση Ιατρών Παίδων και Εφήβων της Γερμανίας (BVKJ).

 

«Οι έφηβοι που τρέφονται αποκλειστικά χορτοφαγικά πρέπει να επιλέγουν το φαγητό τους με ιδιαίτερη προσοχή», δηλώνει ο εκπρόσωπος της BVKJ Ούλριχ Φέγκελερ, και υπογραμμίζει ότι τα ημερήσια ποσοστά λήψης σιδήρου σε αυτή την ηλικιακή ομάδα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

 

Οι έφηβοι πρέπει να είναι σίγουροι ότι η διατροφή τους περιλαμβάνει ικανοποιητικές ποσότητες πρωτεΐνης, ψευδαργύρου, ιωδίου και ασβεστίου καθώς επίσης και βιταμίνες D, Β2 και Β12.

 

 Ο σίδηρος παρέχεται στο οργανισμό από τροφές όπως είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα παντζάρια, το κάρδαμο, τα ψάρια, τα αυγά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί. Ο οργανισμός απορροφά τον σίδηρο καλύτερα όταν στο φαγητό περιέχεται και βιταμίνη C για παράδειγμα από πράσινες πιπεριές, κουνουπίδια, μπρόκολα και χυμό πορτοκαλιού.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχει προχωρήσει στη δημιουργία 10 online ενημερωτικών οδηγών
Κυκλοφορεί από την Euromed A.E.






Σχετικά άρθρα

Νέα ακαδημία Τένις από την KICKS Academy
Διοργανώνει Open Day το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
Εγκαίνια πολυγηπέδου στο ακριτικό Αγαθονήσι
Ένας χώρος άθλησης και σωματικής υγείας
Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan