Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δεν εκτελούν παραπεμπτικά με υποαλλεργικά βρεφικά γάλατα τα φαρμακεία του Πειραιά

2/10/2024 1:52:12 πμ
Τι απαντά σε σχετική καταγγελία φαρμακοποιός της περιοχής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αίτημα για αύξηση της τιμής αποζημίωσης των φαρμακείων για το βρεφικό γάλα απεύθυνε φαρμακοποιός στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, μετά από καταγγελία μιας νέας μητέρας που δεν κατάφερε να εκτελέσει παραπεμπτικό για να το λάβει με 0% συμμετοχή και καλείται είτε να πληρώσει την αξία του προϊόντος είτε να αναζητήσει φαρμακείο εκτός του Πειραιά. 


Σύμφωνα με όσα είπε ο φαρμακοποιός Σπύρος Μαρτίκας, στον Πειραιά τα φαρμακεία δεν εξυπηρετούν παραπεμπτικά με βρεφικό γάλα ειδικής θεραπείας για εξειδικευμένες ασθένειες (πρόκειται κυρίως για αλλεργικές αντιδράσεις στο γάλα), διότι είναι ασύμφορο, ακολουθώντας ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. του Φ.Σ. Πειραιά.


Όπως εξήγησε, η χονδρική τιμή αγοράς γνωστού υποαλλεργικού γάλακτος είναι 13,27 ευρώ, ο ΕΟΠΥΥ το αποζημιώνει με 13,50 και το κέρδος είναι 23 λεπτά που ο φαρμακοποιός εισπράττει μετά από δύο μήνες. Προκαλείται «ζημιά στη δουλειά του και στο ταμείο του από την εκτέλεση αυτών των παραπεμπτικών», διευκρίνισε ο Σπ. Μαρτίκας. Συμπλήρωσε δε ότι ως επί το πλείστον οι παραγγελίες για αυτά τα προϊόντα έχουν πληρωθεί τοις μετρητοίς, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, και παράλληλα κάθε εξάμηνο επιστρέφεται στις εταιρείες ένας σεβαστός αριθμός ληξιπρόθεσμων και ληγμένων συσκευασιών. 


Σε σχόλιο των δημοσιογράφων για το κοινωνικό αποτύπωμα αυτής της απόφασης του Φ.Σ. Πειραιά που δεν συμβάλλει στη στήριξη των νέων ζευγαριών και στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, ο φαρμακοποιός τόνισε ότι όλοι πρέπει να βοηθηθούν και ζητά «μια καλύτερη προσέγγιση στην τιμή» από την κυβέρνηση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας
Νέα στοιχεία δείχνουν ότι κλείνουν περισσότερα από ένα καθημερινά






Σχετικά άρθρα

Νέο webinar για το άγχος και την εργασιακή πίεση στο φαρμακείο
Είσαι φαρμακοποιός ή βοηθός φαρμακείου; Μην το χάσεις!
Τα 6 αντιγριπικά εμβόλια που είναι διαθέσιμα φέτος
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας
Νέα εκπαιδευτικά βίντεο για τον παιδιατρικό πόνο και πυρετό
Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) και τη Reckitt