Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

«Βήμα»: Έτοιμο το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των υπηρεσιών στην Ε.Ε.

18/5/2009
Ελεύθερη εγκατάσταση επαγγελματιών από άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και αντιστρόφως
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» (φ. 17/05/09), η κυβέρνηση ολοκλήρωσε και θα δώσει προς διαβούλευση το νομοσχέδιο που προβλέπει την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών από ευρωπαίους επιστήμονες και επαγγελματίες στην Ελλάδα αλλά και τη δυνατότητα σε Έλληνες να εγκαταστήσουν επιχειρήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Στον κατάλογο των 33 επαγγελμάτων περιλαμβάνονται και οι φαρμακοποιοί, ενώ η μόνη εξαίρεση προς το παρόν αφορά τους ξεναγούς και τους οδηγούς ταξί.

 

Το σχέδιο νόμου, το οποίο θα εισαχθεί για ψήφιση σε θερινό τμήμα της Βουλής, υιοθετεί την Οδηγία 2006/123, η εφαρμογή της οποίας θα επιφέρει ανατροπές στην παροχή υπηρεσιών και στην εγκατάσταση επαγγελματιών από άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε. στην Ελλάδα και αντιστρόφως.

 

Η Οδηγία θα πρέπει να εφαρμοστεί το αργότερο έως τις αρχές του 2010.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
Είναι όμως αξιόπιστο;






Σχετικά άρθρα

Το ChatGPT στο φαρμακείο γλιτώνει χρόνο
Είναι όμως αξιόπιστο;
Δωρεάν φάρμακα σε χαμηλοσυνταξιούχους μόνο υπό προϋποθέσεις
Ο Φ.Σ. Αττικής παίρνει μέτρα «πρόληψης» για πιθανές διενέξεις στα φαρμακεία
Peifasyn Academy: Νέο live webinar
Για τη διαχείριση λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού