Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Bayer, Broad Institute του MIT & του Harvard επεκτείνουν τη συνεργασία τους

14/11/2023 10:35:21 μμ
Στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Bayer και το Broad Institute του MIT και του Harvard ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν τη δεκαετή ερευνητική τους συνεργασία κατά πέντε επιπλέον χρόνια, για τον προσδιορισμό στόχων και την ανακάλυψη και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για τον καρκίνο.


«Εργαζόμαστε εντατικά για να ανακαλύψουμε νέους τρόπους αντιμετώπισης αυτής της πολύ δύσκολα διαχειρίσιμης ασθένειας που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Ο κοινός μας στόχος είναι να φέρουμε την καινοτομία στους ασθενείς με καρκίνο, δημιουργώντας ένα δυναμικό βιώσιμo πρόγραμμα ανάπτυξης λύσεων στην ογκολογία», δήλωσε ο Dominik Ruettinger, M.D., Ph.D., Global Head of Research and Early Development για την Ογκολογία, του Τομέα Φαρμάκων της Bayer AG.


«Η εδραιωμένη συνεργασία της Bayer με το Broad Institute έχει ήδη οδηγήσει σε υποψήφιες δραστικές ουσίες για κλινική έρευνα στον τομέα της ογκολογίας. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τους καταξιωμένους επιστήμονες του Broad Institute για την ανακάλυψη και ανάπτυξη περισσότερων καινοτόμων θεραπευτικών στόχων για τον καρκίνο, προς κλινική ανάπτυξη», συνεχίζει ο Dominik Ruettinger.


«Προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός αντίκτυπος στη ζωή των ασθενών, η ακαδημαϊκή κοινότητα και η βιομηχανία πρέπει να συνεργαστούν και να αξιοποιήσουν ο ένας την εμπειρία και γνώση του άλλου», δήλωσε ο William Sellers, βασικό μέλος του Broad Institute και διευθυντής του προγράμματος για τον καρκίνο. 


Οι ακαδημαϊκές συνεργασίες αποτελούν για την Bayer βασικούς άξονες στη στρατηγική έρευνας και ανάπτυξης για νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων στους ασθενείς, ιδιαίτερα σε θεραπευτικούς τομείς με υψηλές ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών