Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Β. Κικίλιας: Τον Ιανουάριο αναμένονται οι πρώτοι εμβλιασμοί COVID-19 στην Ελλάδα

8/12/2020 4:09:35 μμ
Θα παραλάβουμε τα εμβόλια την ίδια ημέρα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Όταν θα εγκριθούν τα εμβόλια από τον ΕΜΑ, θα τα παραλάβουμε την ίδια ημέρα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και εντός 24 ωρών θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα, τόνισε ο υπ. Υγείας Β. Κικίλιας τονίζοντας πως το εμβόλιο θα έχει ίδιο κόστος για όλα τα κράτη μέλη, ενώ για τους πολίτες θα είναι δωρεάν και σε δύο δόσεις.

«Έχουμε εκπονήσει ένα επιστημονικό και τεχνοκρατικό σχέδιο μεταφοράς, συντήρησης και ψηφιακής διαχείρισης των δεδομένων, που αφορά Κέντρα Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, μια υποδειγματική συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και όλο αυτό μαζί θα κρίνει το πώς θα επιστρέψουμε κατ' αρχάς σε μια μερική κανονικότητα και σιγά-σιγά πώς θα ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Όσο αφορά τις διαδικασίες εμβολιασμού ο υπουργός τόνισε πως υπάρχει πρώτα από όλα η άυλη συνταγογράφηση και η δυνατότητα να μπούμε όλοι και να εγγραφούμε, έτσι ώστε να μας έρθει ένα απλό sms, το οποίο θα μας ορίζει ραντεβού σε ένα εμβολιαστικό κέντρο (από τα 1018) που είναι τα Κέντρα Υγείας της ΠΦΥ.

Όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας θα υπάρχουν πολλοί τρόποι, με τους οποίους οι πολίτες θα μπορούν διαδραστικά να επικοινωνούν με το Κράτος για τους τρόπους και το χρόνο που αυτοί θα εμβολιαστούν.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όταν εργάζονται μαζί με τους γενικούς γιατρούς
Τηλέμαχος Ζαΐμης, Επιμελητής Παθολόγος






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες