Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αυξημένες οι ανάγκες για φάρμακα στα Δωδεκάνησα

5/8/2024 12:06:46 πμ
Τα φαρμακεία παρέλαβαν τα μισά από αυτά που παρήγγειλαν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα Δωδεκάνησα υποφέρουν από τις ελλείψεις φαρμάκων καθώς οι ανάγκες λόγω του τουρισμού είναι μεγαλύτερες και σε κάποιες περιπτώσεις τα αποθέματα δεν φτάνουν ούτε για τους μόνιμους κατοίκους. Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου Νίκος Φουτούλης στην εφημερίδα «Η Δημοκρατική της Ρόδου», φέρνοντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα των αντιτετανικών ορώνΌπως είπε ο ίδιος στην εφημερίδα, ζητήθηκαν από τα φαρμακεία της περιοχής 1000 οροί και παραλήφθηκαν περίπου οι μισοί, αλλά δόθηκε η υπόσχεση για δεύτερη αποστολή το επόμενο διάστημα. Και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Ελλείψεις καταγράφονται σε σκευάσματα για το αναπνευστικό, για τον διαβήτη, για καρδιολογικά νοσήματα, για την υπέρταση, για τη χοληστερίνη κ.ά.

 


Επιπλέον παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα και με τις θεραπείες των καρκινοπαθών. Ο Ν. Φουτούλης εξηγεί: «Τα φάρμακα φτάνουν στους καρκινοπαθείς με καθυστερήσεις. Όπως γνωρίζετε φαρμακείο ΕΟΠΥΥ υπάρχει μόνο στη Ρόδο. Στα υπόλοιπα νησιά, ο ΕΟΠΥΥ στέλνει τα φάρμακα με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια χρόνου». Η πρόταση του Φ.Σ. Δωδεκανήσου είναι στα νησιά η προμήθεια αυτών των φαρμάκων να γίνεται μέσω των φαρμακείων προκειμένου να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και πολύ σύντομα ο Σύλλογος θα γνωρίζει αν η πρότασή του θα γίνει αποδεκτή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

ELPEN και Win Medica δώρισαν τον απαραίτητο εξοπλισμό
Και στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Οργή για την πρόταση του ΣΕΙΒ κατά των φαρμακείων
Κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρόκληση προς τους φαρμακοποιούς»
Αξίζει οι γυναίκες να σπουδάσουν Φαρμακευτική;
Δύο γυναίκες που βρίσκονται μέσα σε πανεπιστήμια απαντούν
Φαρμακοποιός, Μάνα, Σύζυγος, Γυναίκα: 4 ρόλοι σε έναν άθλο
Γράφει η Σοφία Αγγέλου, Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος, Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής