Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

ΑstraZeneca: Επένδυση 400 εκατ. δολαρίων στην αναδάσωση και τη βιοποικιλότητα

4/7/2023 9:37:49 μμ
Διευρύνει τη δέσμευση για τη φύτευση 200 εκατομμυρίων δέντρων σε έξι ηπείρους έως το 2030
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η AstraZeneca ανακοίνωσε επένδυση 400 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο πρόγραμμά της, AZ Forest, διευρύνοντας τη δέσμευσή της να φυτέψει 200 εκατομμύρια δέντρα έως το 2030 και να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη επιβίωσή τους. Αυτό περιλαμβάνει νέα και διευρυμένα έργα στη Βραζιλία, την Ινδία, το Βιετνάμ, τη Γκάνα και τη Ρουάντα, τα οποία θα συμβάλουν στη δράση της εταιρείας για το κλίμα, θα αποκαταστήσουν τη φύση, θα προωθήσουν τη βιοποικιλότητα και θα ενισχύσουν την οικολογική και κοινοτική ανθεκτικότητα, καλύπτοντας πάνω από 100.000 εκτάρια παγκοσμίως.

Η επένδυση βασίζεται στην αρχική δέσμευση της AstraZeneca για το AZ Forest, που ανακοινώθηκε το 2020, να φυτέψει και να συντηρήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια δέντρα μέχρι το τέλος του 2025, αναγνωρίζοντας την ισχυρή σύνδεση μεταξύ των υγιών ανθρώπων και ενός υγιούς πλανήτη. Το διευρυμένο πρόγραμμα θα ωφελήσει σημαντικά τις τοπικές κοινότητες, επηρεάζοντας θετικά περίπου 80.000 μέσα βιοπορισμού.

Ο Pascal Soriot, Διευθύνων Σύμβουλος της AstraZeneca, δήλωσε: «Μέσω του AZ Forest, συνεργαζόμαστε με τις τοπικές κοινότητες και τους ειδικούς οικολογίας για την αναδάσωση, καθώς και για τη στήριξη της βιοποικιλότητας και τη διατήρηση των μέσων βιοπορισμού. Ακολουθούμε μια επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση και το AZ Forest θα αφαιρέσει περίπου 30 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα σε διάστημα περίπου 30 ετών».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη στη Βάσω Καλυβιώτη για το περιοδικό Φαρμακευτικός Κόσμος
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις εγκαταστάσεις στις εταιρείας στην Τρίπολη






Σχετικά άρθρα

Sanofi: Προχωρά στην πώληση του 50% του μεριδίου της στην Opella
Ένα βήμα ακόμα προς την πλήρη απόσχισή της
360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»
Integris Pharma: Επεκτείνει τη συνεργασία της με την Altrazeal Life Sciences
Για την αποκλειστική διάθεση του ιατροτεχνολογικού προϊόντος Altrazeal®
Novartis: Το 2024 προσέγγισε 30,2 εκατ. ασθενείς μέσω προγραμμάτων πρόσβασης
Στο πλαίσιο της δέσμευσής της προς ασθενείς & φροντιστές