Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αποτελέσματα μελέτης για το ipilimumab

12/11/2013 9:54:44 πμ
Εξελίξεις στη θεραπεία του μετασταστικού μελανώματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Η BMS ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από μια συγκεντρωτική ανάλυση δεδομένων επιβίωσης από 12 μελέτες σε ασθενείς με μεταστατικό ή τοπικά προχωρημένο ή ανεγχείρητο μελάνωμα που έλαβαν θεραπεία με ipilimumab σε διαφορετικές δόσεις και δοσολογικά σχήματα.

Η έναρξη της σταθεροποίησης της καμπύλης επιβίωσης κατεγράφη περίπου στα τρία έτη, με παρακολούθηση που φτάνει έως τα 10 έτη σε μερικούς ασθενείς. Περίπου 22% των ασθενών παρέμεναν εν ζωή στα τρία έτη.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Ογκολογικό Συνέδριο και επισημάνθηκαν στη συνέντευξη τύπου του συνεδρίου «Συγκεντρωτική ανάλυση στοιχείων μακροχρόνιας επιβίωσης από κλινικές μελέτες Φάσης 2 και 3 για τη θεραπεία με ipilimumab σε ασθενείς με μεταστατικό ή τοπικά προχωρημένο ή ανεγχείρητο μελάνωμα».


 

«Στην ανάλυση αυτή, περίπου το 26% των ασθενών που δεν είχαν λάβει θεραπεία στο παρελθόν και το 20% των ασθενών που είχαν λάβει θεραπεία στο παρελθόν παρέμεναν εν ζωή στα τρία έτη μετά τη θεραπεία με δοσολογικό σχήμα που περιλάμβανε ipilimumab», δήλωσε ο F. Stephen Hodi, M.D., Τμήμα Ιατρικής, Ιατρική Σχολή του Harvard, Αντικαρκινικό Ίδρυμα Dana- Farber. «Αυτή η συγκεντρωτική ανάλυση είναι ενθαρρυντική, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το μεταστατικό μελάνωμα είναι μία από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου και ιστορικά, ο μέσος όρος επιβίωσης ήταν μόλις 6 έως 9 μήνες».

 

Το ipilimumab

Το ipilimumab, το οποίο είναι ένα ανασυνδυασμένο, ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα, αναστέλλει το κυτταροτοξικό T- λεμφοκυτταρικό αντιγόνο-4 (CTLA-4).

Το CTLA-4 είναι ένας αρνητικός ρυθμιστής της ενεργοποίησης των T-κυττάρων. Το ipilimumab συνδέεται στο CTLA-4 και αναστέλλει την αλληλεπίδραση του CTLA-4 με τους συνδέτες του, CD80/CD86. Έχει αποδειχθεί ότι η αναστολή του CTLA-4 αυξάνει την ενεργοποίηση και τον πολλαπλασιασμό των Τ-κυττάρων.

Η επίδραση του μηχανισμού δράσης του ipilimumab στους ασθενείς με μελάνωμα είναι έμμεση και συνίσταται σε επαγόμενη από τα Τ-κύτταρα, αντινεοπλασματική, ανοσολογική ανταπόκριση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics