Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης ειδικών σκευασμάτων για τους ασθενείς

23/4/2013 8:04:58 πμ
Με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ αποφασίστηκε σε Αττική και Θεσσαλονίκη να ακολουθείται η ίδια διαδικασία με την επαρχία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ με ημερομηνία 22.04.2013 ορίζει πως τα δικαιολογητικά των ασφαλισμένων για τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους θα διαβιβάζονται πια ενδοϋπηρεσιακά, με ευθύνη της τοπικής Μονάδας Υγείας, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα και για την επαρχία:

 

«Όπως είναι γνωστό, ο Οργανισμός διαθέτει δύο Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) οι οποίες γνωματεύουν για την αναγκαιότητα θεραπείας με φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα καθώς και με φάρμακα υψηλού κόστους ειδικών παθήσεων. Οι εν λόγω Επιτροπές μέχρι σήμερα παραλαμβάνουν δικαιολογητικά είτε απευθείας από τους ασφαλισμένους (κυρίως για το Νομό Αττικής & Θεσσαλονίκης) είτε από τις Μονάδες Υγείας/Νοσοκομεία μέσω ταχυδρομείου (για την υπόλοιπη Ελλάδα).

 

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης και να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία των εν λόγω Επιτροπών, από 1ης Μαΐου 2013 η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών θα έχει ως εξής για όλους τους ασφαλισμένους:

 

  • Οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού θα προσέρχονται στην πλησιέστερη Μονάδα Υγείας και θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους. Η διαδικασία αυτή θα ακολουθείται και για τους ασφαλισμένους που διαμένουν στο νομό Αττικής.
  • Ο έλεγχος της ορθής συμπλήρωσης της πρότυπης γνωμάτευσης και της πληρότητας του φακέλου καθώς και η άμεση αποστολή των δικαιολογητικών αυτού (με ταχυδρομείο ή, όπου είναι εφικτό, με τηλεομοιοτυπία) θα γίνεται με ευθύνη της Διεύθυνσης της Μονάδας Υγείας. Τα δικαιολογητικά των ασφαλισμένων θα αποστέλλονται μαζί με το συνημμένο ειδικό έντυπο με το οποίο θα βεβαιώνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών από τη Μονάδα Υγείας.

 

Σύμφωνα με τα ανωτέρω η Επιτροπή δεν θα δέχεται κοινόοι ασφαλισμένοι δεν θα μετακινούνται και δεν θα καθυστερούν άσκοπα, ενώ θα διασφαλίζεται η ίση αντιμετώπισή τους».


Δείτε την εγκύκλιο εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων
Νέα προφορά για τους φαρμακοποιούς της Αττικής από τη VIVA






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση