Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Απαράδεκτες οι συνθήκες στο ΕΤΑΑ - Τομέας Υγειονομικών

22/10/2019 5:15:40 μμ
Σοβαρές καταγγελίες από φαρμακοποιούς, γιατρούς και οδοντιάτρους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 Απαράδεκτες είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο τέως ασφαλιστικό ταμείο ΕΤΑΑ - Τομέας Υγειονομικών.

Το ταμείο που εξυπηρετεί τους ιατρούς, οδοντιάτρους, φαρμακοποιούς και κτηνιάτρους όλης της χώρας έχει «καταρρεύσει» και στα γραφεία του εκτυλίσσονται σε καθημερινή βάση σκηνές που αποτελούν όνειδος για τους υγειονομικούς αλλά και για τη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που απευθύνονται στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ανεβαίνουν με τα πόδια τέσσερις ή πέντε ορόφους, αφού εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας του κτιρίου. Μάλιστα πριν από μέρες μία φαρμακοποιός από τη Θήβα που είχε υποβληθεί σε καρδιολογική επέμβαση, επέστρεψε άπραγη στη Θήβα διότι δεν μπορούσε να ανέβει τις σκάλες.

Τα δεκάδες προβλήματα που ταλανίζουν το ταμείο συζητήθηκαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας εκπρόσωποι των υγειονομικών, οι οποίοι απέστειλαν υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις στο διοικητή του ΕΦΚΑ Χρήστο Χάλαρη και τον υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση.

Οι υγειονομικοί ζητούν:
  1. Την άμεση διεκπεραίωση των χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων των ασφαλισμένων και προτείνουν να ενισχυθεί ο φορέας με προσωπικό. Ζητάνε από τον ΕΦΚΑ την άμεση επιστροφή των πρώην υπαλλήλων του ΤΣΑΥ, που μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες και σε δεύτερο βαθμό την ενίσχυση του ταμείου και με άλλους υπαλλήλους. Το οργανόγραμμα του πρώην ΤΣΑΥ αριθμούσε 168 υπαλλήλους, ενώ σήμερα μόλις 11 υπάλληλοι του τμήματος οικονομικών καλούνται να διεκπεραιώσουν το σύνολο των υποχρεώσεων του ασφαλιστικού ταμείου. Οι υπάλληλοι εν έτει 2019 ψάχνουν σκονισμένους φακέλους που υπάρχουν σε κούτες πάνω από 40 χρόνια, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους το χαρτί και τα μελάνια των εκτυπωτών!
  2. Την αποσαφήνιση του υπολογισμού της προσαύξησης «του μονοσυνταξιούχου ασφαλισμένου» και την άμεση ψηφιοποίηση του ένχαρτου αρχειακού υλικού.
  3. Τη μηχανογραφική επεξεργασία των διαδικασιών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος βεβαίωσης οφειλών ή μη είτε για έκδοση σύνταξης που ξεπερνά τα 3 χρόνια, είτε για επιστροφή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ταμείου, είτε για ένταξη στις 120 δόσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δυνητικά τα ελληνικά φάρμακα θα καλύψουν το 70% των νοσοκομειακών αναγκών






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες