Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ανησυχία στους διαβητικούς για τα αναλώσιμα

29/1/2013
Φόβοι για οικονομική αιμορραγία και ταλαιπωρία στην αποζημίωσή τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ανησυχία στους ασθενείς με διαβήτη έχει προκαλέσει πρόσφατη εγκύκλιος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, σύμφωνα με την οποία τα χορηγούμενα στους διαβητικούς - ασφαλισμένους του Οργανισμού αναλώσιμα υλικά, όπως οι ταινίες σακχάρου κ.ά., δεν θα αναγράφονται από την 1η Μαρτίου 2013 στα συνταγολόγια, αλλά σε παραπεμπτικά, ιατρικές γνωματεύσεις και διατακτικές.

 

Οι διαβητικοί ασθενείς - ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ εκφράζουν βάσιμους φόβους ότι αυτή η αλλαγή θα οδηγήσει τους ιδίους στην υποχρέωση να πληρώνουν τοις μετρητοίς και εν τω συνόλω για τα αναλώσιμα υλικά τους στα φαρμακεία και, στη συνέχεια, να διεκδικούν την αποζημίωσή τους από τις οικονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού, με αποτέλεσμα την, έστω και πρόσκαιρη, οικονομική αιμορραγία τους, αλλά και την ταλαιπωρία τους, με δεδομένο ότι οι οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ καθυστερούν για μήνες, προκειμένου να εγκρίνουν και να καταθέσουν τα αιτούμενα από τους ασφαλισμένους χρήματα των αποζημιώσεων στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

 

Πηγή: Αυγή


Σχετικά θέματα:

28/1/2013 - ΕΟΠΥΥ: Οδηγίες για την απόδοση δαπάνης αγοράς αναλώσιμων διαβήτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος