Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αναρτήθηκε το Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων

23/12/2016 6:36:23 μμ
Για τα ιδιωτικά φαρμακεία θα ισχύσει από 16-02-2017
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Αναρτήθηκε πριν από λίγο το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας. Οι νέες τιμές θα ισχύσουν για φαρμακευτικές εταιρίες, νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές με φαρμακείο από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, για τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου και για τα ιδιωτικά φαρμακεία από τις 16 Φεβρουαρίου.

 

Με αυτό τον τρόπο δίνεται και η επιπλέον παράταση που ζητούσαν οι φαρμακοποιοί μετά την έκδοση του Συμπληρωματικού Δελτίου Τιμών με τις εθελούσιες μειώσεις 184 γενοσήμων και παρά τη σχετική διόρθωση του Υπουργείου.


Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Παρασκευή αναρτήθηκε η υπουργική απόφαση με το νέο δελτίο τιμών που προέκυψε μετά τις διαβουλεύσεις των φαρμακευτικών για να ορίσουν τα περιθώρια των μειώσεων στις οποίες αντέχουν να προχωρήσουν. Η απόφαση όμως ανέφερε ότι ισχύει άμεσα για τη φαρμακοβιομηχανία, τις φαρμακαποθήκες, τους συνεταιρισμούς και τα φαρμακεία, γεγονός που δεν άφηνε το σύνηθες χρονικό περιθώριο στις φαρμακαποθήκες και στους φαρμακοποιούς για να διαθέσουν το απόθεμα που έχει αγοραστεί με τις προηγούμενες αυξημένες τιμές.


Ενδεικτικό είναι πως καρδιολογικό σκεύασμα που αγόρασαν οι φαρμακοποιοί με 10,82 ευρώ, καλούνταν να το διαθέσουν με 7,75 ευρώ.

Αντικαταθλιπτικό σκεύασμα που αγοράστηκε με 15,12 ευρώ έπρεπε να πωληθεί 11,56 ευρώ.

 

Οι φαρμακευτικές εταιρίες θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ενστάσεων επί του αναρτημένου δελτίου τιμών, από αύριο Σάββατο 24 Δεκεμβρίου και έως την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, ώρα 11.59 μμ. Οι ενστάσεις επί του αναρτημένου δελτίου τιμών θα υποβληθούν αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση med.price@moh.gov.gr της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

 

Η εξοικονόμηση από τις νέες μειώσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 75 με 80 εκατ. ευρώ.


Δείτε εδώ τις νέες τιμές

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Οργανισμός αναφέρει τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη
«Όραμά μου ένας ευέλικτος και λειτουργικός Σύνδεσμος μακριά από την αλαζονεία και τον ελιτισμό»






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών