Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Ανάπτυξη και εξέλιξη των φαρμακείων σηματοδοτούν οι αμειβόμενες υπηρεσίες από τους φαρμακοποιούς

1/5/2024 8:23:06 πμ
Ανακοινώσεις στο πλαίσιο ημερίδας τους Φ.Σ. Χανίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα φαρμακεία αποτελούν το πλέον αξιόπιστο δίκτυο ΠΦΥ στη χώρα μας που το χαρακτηρίζει η εγγύτητα του φαρμακείου της γειτονιάς στον πολίτη, η εύκολη πρόσβαση και οι σχέσεις εμπιστοσύνης των πολιτών με τους φαρμακοποιούς. 


Στην Ελλάδα ένα ποσοστό πολιτών μεγαλύτερο του 75% επιλέγει σταθερό προσωπικό φαρμακοποιό, τον οποίο συμβουλεύεται για όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία του. Ο φαρμακοποιός είναι εκείνος ο επιστήμονας που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας στην αλυσίδα της υγείας και να συμβάλλει πολύπλευρα ιδιαίτερα στην παροχή προληπτικής αγωγής υγείας, καλύπτοντας μεγάλο κενό που υπάρχει σε αυτό το πεδίο. 


Τα παραπάνω αποτελούν μερικά από τα βασικά συμπεράσματα της ημερίδας «Χρόνιες Παθήσεις και Πρόληψη στο Φαρμακείο» που διοργάνωσε ο Φ.Σ. Χανίων στην πόλη.


«Οι αμειβόμενες φαρμακευτικές υπηρεσίες, που θα διενεργούνται από επιστήμονες φαρμακοποιούς με ασθενοκεντρική προσέγγιση, αποτελούν τη λύση για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας και για ασθενείς με καλύτερη ποιότητα ζωής, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα ένα σαφές μοντέλο ανάπτυξης και εξέλιξης των φαρμακείων», ανέφερε ο Μ. Κατσαράκης πρόεδρος του Φ.Σ. Χανίων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

IQVIA: 100 εκατ. συνταγές εκτελέστηκαν το 2023 από παράνομα e-pharmacies των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ωθούνται σε αυτά για οπιοειδή και GLP-1
Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας