Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αναμένεται συνάντηση Κουρουμπλή και ΣΦΕΕ

5/2/2015 2:10:59 μμ
Θα συζητηθεί η αύξηση της φορολόγησης των πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον ΣΦΕΕ, ώστε να συζητηθεί η πρόθεσή του για έκτακτη φορολόγηση των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.


 

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, από το 2009 μέχρι σήμερα «τα λεφτά που βγάλανε είναι σαν να πουλούσαν σε χώρα 40 εκατομμυρίων πολιτών όχι 10 εκατομμυρίων. […] Αυτές οι εταιρείες θα έπρεπε να αφήσουν κάτι πίσω σε αυτό τον τόπο και αυτό είναι μια φορολογία που να πείθει ότι φορολογούνται».


Ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος και στην απόφαση του προέδρου Ομπάμα για έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών που δεν πληρώνουν κανονικό φόρο στην Αμερική σχολίασε: «Ε! Λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό και για τη δική μας τη κυβέρνηση», και προτίθεται να μάθει τι φόρο πληρώνουν, π.χ. στη Γερμανία, οι ίδιες εταιρείες, αφού και εκεί και εδώ δεν κάνουν κάτι διαφορετικό από διακίνηση φαρμάκου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος