Ομαλοποίηση στην αγορά των φαρμάκων εκτιμά ο υπ. Υγείας, τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα εισπνεόμενα φάρμακα καθώς εισάγονται από άλλες χώρες.
«Μπήκαν στην αγορά 90.000 εισπνεόμενα. Βγάλαμε λίστα π.χ. με γενόσημο παρακεταμόλης που είναι και παιδικό φάρμακο το οποίο παράγεται στην Ελλάδα και δεν θα λείψει από κανέναν. Σε αντιβιώσεις, αντιβηχικά και αντιπυρετικά η κατάσταση δεν ομαλοποιείται απλώς, αλλά το πρόβλημα έχει λυθεί. Από σήμερα και πέρα δεν έχουμε πρόβλημα. Μπορεί να μη βρει κάποιος το συγκεκριμένο φάρμακο της μάρκας που θέλει, αλλά θα βρει γενόσημό του. Στα νοσοκομεία μας εδώ και χρόνια, από την οικονομική κρίση, όλα τα φάρμακα είναι γενόσημα», σημείωσε ο Θ. Πλεύρης. Πρόσθεσε δε πως βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με τους ομολόγους του, ενώ ανέφερε πως στη Γαλλία οι αρχές έδωσαν δικαίωμα στους φαρμακοποιούς να φτιάχνουν φάρμακα.
Προς εκτόνωση του φαινομένου των ελλείψεων έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ και ο Θ. Παπαθανάσης, μέλος του ΔΣ του ΠΦΣ και πρόεδρος του Φ.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. «Από τη Δευτέρα που οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι ανοικτές, έχει αρχίσει και σιγά σιγά δημιουργείται μια καλύτερη κατάσταση. Δηλαδή βρίσκουμε φάρμακα σε μικρές όμως ποσότητες. Οι ποσότητες όμως ακόμη δεν είναι επαρκείς προκειμένου να καλύψουμε όλη τη ζήτηση», τόνισε και προέτρεψε τους πολίτες να στρέφονται στα γενόσημα.