Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


6 εκατ. ευρώ σε παράνομες συνταγογραφήσεις

26/11/2018 10:09:12 πμ
Ρεκόρ παρανομίας από γιατρό της Βόρειας Ελλάδας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πάνω από έξι εκατ. ευρώ σε παράνομες συνταγές είχε γράψει ένας γιατρός σε περιφερειακό δημόσιο νοσοκομείο, ο οποίος δρούσε ανεξέλεγκτα για διάστημα τριών χρόνων και συγκεκριμένα από το 2015 έως το 2017.


Η συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ανέρχεται στα 6.204.334 ευρώ. Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της αρμόδιας Εισαγγελίας Πρωτοδικών, εξακριβώθηκε η συστηματική παραβατική συμπεριφορά γιατρού περιφερειακού δημόσιου νοσοκομείου, στο πεδίο των παράνομων συνταγογραφήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός φέρεται ότι προέβη σε σωρεία παράτυπων και καταχρηστικών συνταγογραφήσεων ειδικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, την τριετία 2015, 2016 και 2017, με τη συνολική ζημιά σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) να προσδιορίζεται στα 6.204.334 ευρώ.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε πήρε ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Στόχος μας είναι να γίνουμε η ηγέτιδα εταιρεία ανοσολογίας στον κόσμο» ανέφερε
Και στη 2η θέση των Best Workplaces™ For Women 2024






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών