Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ποιες εντολές έδωσε ο Τσίπρας στον νέο υπουργό υγείας



Συγκεκριμένες οδηγίες έδωσε ο πρωθυπουργός στον νέο υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό καθώς ο χώρος της υγείας αποτελεί  προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση. Αλλωστε εντός του Οκτωβρίου καταφθάνουν και οι δανειστές για να διαπιστώσουν πως τα πάει η νέα κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα αλλά και την εφαρμογή του 3ου μνημονίου.

Μια υπόθεση που είχε μείνει στη μέση, καθώς δε θεωρείται προαπαιτούμενο για τους δανειστές αποτελεί το θέμα της κατάργησης του «5ευρω» στα νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή εντός των επόμενων ημερών θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία ώστε τα ακριβά φάρμακα για τους βαριά πάσχοντες να χορηγούνται από τα νοσοκομεία και όχι από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για μια ρύθμιση που θεωρείται ότι βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες και του Αλέξη Τσίπρα δεδομένου ότι σήμερα οι βαριά πάσχοντες βασανίζονται αναζητώντας τα φάρμακά τους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τη στιγμή που δεν διατίθενται από τα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα.

 Ο υπουργός Υγείας όμως θα πρέπει να προωθήσει άμεσα και το θέμα των συμβάσεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Συμβάσεις για τη διάθεση κρεβατιών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε ιδιωτικές κλινικές, αλλά και για ακτινοθεραπείες επίσης σε ιδιωτικά κέντρα και κλινικές.

Η υπόθεση προωθείται ήδη μέσω ΕΟΠΥΥ και θα πρέπει να επιταχυνθεί ώστε να μην βρίσκονται σε αναμονή καρκινοπαθείς για ακτινοθεραπεία για μήνες στο ΕΣΥ, λένε στελέχη της Κουμουνδούρου στο HealthReport.gr. Αυτό θα αλλάξει και την εικόνα του τομέα της Υγείας δια χειρός ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν τα ίδια στελέχη.

Οι τρεις πρώτες αυτές κινήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τα μέσα Οκτωβρίου ώστε να ελαφρυνθούν άμεσα οι ασθενείς λέγεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΠροηγούμενοΕπόμενο