Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Ο Ανδρέας Ξανθός νέος υπουργός Υγείας



Ο Ανδρέας Ξανθός, αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά την πρώτη φάση διακυβέρνησης της Αριστεράς, είναι ο νέος υπουργός Υγείας. Αναπληρωτής αναλαμβάνει ο Παύλος Πολάκης Χειρουργός Εντατικολόγος.

 Πρόκειται για δυο Κρητικούς γιατρούς  οι οποίοι αναλαμβάνουν το τιμόνι του υπουργείου υγείας και της πρόνοιας σε δύσκολες μνημιονιακές συνθήκες. Πλέον, ο κ. Ξανθός  Μικροβιολόγος θα αλλάξει γραφείο, μετακομίζοντας κατά έναν όροφο, και θα αναλάβει επικεφαλής του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Ξανθός, θεωρείται άνθρωπος χαμηλών τόνων, εξαιρετικά επίμονος και εργατικός, ενώ εδώ και χρόνια ως γιατρός ο ίδιος, βρίσκεται πολύ κοντά στους εργαζόμενους. Γνωρίζει εκ βαθέων τα προβλήματα της υγείας, του ΕΣΥ και της πρόνοιας και έχει τονίσει πολλές φορές, πως η χώρα χρειάζεται άμεσα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση αλλά όχι με νεοφιλελεύθερο τρόπο, όπως επιχειρήθηκε να γίνει με την κυβέρνηση Ν. Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ.



ΠροηγούμενοΕπόμενο