Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Νέα θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση στην Ευρώπη



Νέα θεραπευτική επιλογή θα έχουν σύντομα στην Ευρώπη οι ασθενείς με διαλείπουσα υποτροπιάζουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση (RRMS) με την άδεια κυκλοφορίας της τεριφλουνομίδης που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Genzyme, εταιρεία του ομίλου Sanofi.


Το νέο φάρμακο χορηγείται από του στόματος μία φορά την ημέρα και από τις μελέτες αποδείχθηκε ότι μειώνει σημαντικά το ποσοστό υποτροπών και τον χρόνο έως την εξέλιξη της αναπηρίας, στα δύο χρόνια, έναντι του εικονικού φαρμάκου.


Ο Διευθυντής Νευρολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βασιλείας στην Ελβετία, Καθηγητής Ludwig Kappos, δήλωσε ότι «Ως νέα, θεραπευτική επιλογή χορηγούμενη από του στόματος άπαξ ημερησίως με καλά προσδιορισμένο προφίλ ασφαλείας και ανοχής, η τεριφλουνομίδη θα μπορούσε να αποτελέσει μία ελκυστική επιλογή για ασθενείς που δεν ανέχονται τις παραδοσιακές ενέσιμες θεραπείες».

Ο CEO και Πρόεδρος της Genzyme, David Meeker, σημείωσε πως «η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια και το εύχρηστο δοσολογικό σχήμα της τεριφλουνομίδης μπορεί να την αναδείξουν ως μια ελκυστική επιλογή για τους ασθενείς».


Μέχρι στιγμής, η τεριφλουνομίδη έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Νότια Κορέα και βρίσκεται υπό αξιολόγηση και από άλλες ρυθμιστικές αρχές.


Η πολλαπλή σκλήρυνση υπολογίζεται ότι πλήττει περισσότερα από 2,1 εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως. Στην Ευρώπη, περίπου 630.000 άνθρωποι πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο.

ΠροηγούμενοΕπόμενο