Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Κλινική δοκιμή mRNA εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα

14/4/2025 5:36:17 μμ
Από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κλινική δοκιμή εξατομικευμένης θεραπείας για τον καρκίνο του πνεύμονα, με τη χορήγηση εμβολίου, ξεκινά το επόμενο διάστημα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Το εμβόλιο θα χορηγείται σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα που πληρούν τα ιατρικά κριτήρια στην Κλινική Μοριακής Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία εδρεύει στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου και συμμετέχει στην παγκόσμια κλινική μελέτη ανάπτυξης του εμβολίου από διεθνή ομάδα επιστημόνων.


Σύμφωνα με την υπεύθυνη της Κλινικής, Ογκολόγο, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μοριακής Ιατρικής Σοφία Μπάκα «το εμβόλιο χορηγείται σε ασθενείς που έχουν λάβει χημειοθεραπεία και ανοσοθεραπεία και στη συνέχεια έχουν χειρουργηθεί για καρκίνο του πνεύμονα, μη μικροκυτταρικό. Στη συνέχεια, οι ασθενείς θα λάβουν ανοσοθεραπεία μαζί με το εξατομικευμένο εμβόλιο». Το εμβόλιο εκπαιδεύει και πυροδοτεί το ανοσοποιητικό σύστημα, προκειμένου αυτό να κινηθεί εναντίον της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Συμμετέχει ως συντονιστής στο ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ Snapshot






Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών 24-30 Απριλίου 2025
Εμβολιασμός για Όλους – Εφικτός Ανθρώπινος Στόχος
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Με βασικό μήνυμα «Πρόσβαση για όλους: Οι αιμορραγικές διαταραχές αφορούν και τις γυναίκες»
ΕΛΛΟΚ: Αξιοποιεί τα θεραπευτικά οφέλη της τέχνης για τους ασθενείς με καρκίνο
Συμμετέχει ως συντονιστής στο ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ Snapshot
Αλ. Μπουρλά: Η ΑΙ θα φέρει τη θεραπεία του καρκίνου σε 4 χρόνια
Χωρίς να αντικαταστήσει τους ερευνητές