Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Καλλιτεχνικές δράσεις έξω από φαρμακεία της Αθήνας

13/6/2024 11:40:39 μμ
Κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περαστικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οκτώ φαρμακεία στο κέντρο της Αθήνας έδωσαν την άδειά τους για μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική δράση που «στήνεται» έξω από τα φαρμακεία από τα τέλη Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου. Πρόκειται για τη διαδραστική performance «Across» με θέμα τον «ξενιστή» (host) και τον «ξένο» (parasite) και τη μεταξύ τους συμβιωτική σχέση. 


Η καλλιτέχνιδα Έλυα Ηλιάδη καλεί τους περαστικούς να καθίσουν μαζί της στο σκηνικό που έχει στηθεί έξω από τα φαρμακεία και να απαντήσουν γραπτώς σε ερωτήσεις σχετικά με την ασθένεια και τη θεραπεία, την αναγνώριση και τη μετάβαση, το πέρασμα από μια πραγματικότητα σε μια άλλη. Οι απαντήσεις του κοινού θα περισυλλεχθούν και θα αποτελέσουν την πρώτη ύλη για την τελική σύνθεση του «Across», η οποία θα παρουσιαστεί σε ομαδική εικαστική έκθεση του +oikismos στον Προσφυγικό Συνοικισμό Χαλανδρίου, στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.


Μιλώντας στο f.daily ο Παντελής Νακάσης, με φαρμακείο στην Κυψέλη που συμμετείχε στη δράση, ανέφερε ότι «τα τελικά συμπεράσματα θα τα έχουμε με την τελική μορφή που θα λάβει το έργο, αλλά ο κόσμος έδειχνε να ενδιαφέρεται και να συμμετέχει, παρά τις συνθήκες, καθώς η δράση συνέπεσε με τον καύσωνα». Πρόσθεσε πως παρόλα αυτά δεν έφερε περισσότερο κόσμο στο φαρμακείο, ούτε δέχτηκε κάποια σχόλια από τους πελάτες του. 


Την ίδια εικόνα μας μεταφέρει και η Μαρία Κακοδήμου, φαρμακοποιός στο κέντρο της πόλης. «Έδωσα με χαρά την άδειά μου για αυτήν την ξεχωριστή δράση, η οποία είχε ανταπόκριση χάρη στη χαρισματική στην επικοινωνία Έλυα. Εξηγούσε στους περαστικούς τι ζητά με τρόπο που κέντριζε το ενδιαφέρον και αφιέρωνε πολύ χρόνο στον καθένα, πάντα με ευγένεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατ’ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας






Σχετικά άρθρα

«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού
Με το τραγούδι: «It’s Giving Time (The Red Cross 2100 Anthem)»