Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Ζημιογόνα και καταστροφική η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

23/7/2014 9:02:57 πμ
Καταγγέλλουν τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ τα Διαγνωστικά Εργαστήρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

 

Στην καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, καθώς κρίνουν ότι είναι ασύμφορη η συνέχιση της σύμβασης για έναν ακόμη χρόνο.

 


Πιο συγκεκριμένα, κατά τη γενική συνέλευση των μελών του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων έγινε αποδεκτή παμψηφεί η εισήγηση του Δ.Σ. για την καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, εφόσον ο Οργανισμός δεν αποδέχεται την ανάληψη των ευθυνών του για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και της χρηστής εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

 


Τα κύρια σημεία της εισήγησής τους ήταν:

  • Ο έλεγχος της συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.
  • Επί της ανωτέρω αρχής, όποια εξέταση συνταγογραφείται και λαμβάνει την έγκριση του ΕΟΠΥΥ εκτελείται και ως εκ τούτου αποζημιώνεται στο σύνολο της.
  • Μη αποδεχόμενος ο ΕΟΠΥΥ την ανάληψη των ευθυνών του για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και της χρηστής εκτέλεσης του προϋπολογισμού δεν απομένει τίποτα άλλο από την καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους μας.

«Από την πρώτη μέρα οι μονάδες τους κατέστησαν ζημιογόνες με το claw back και rebate» δήλωναν μέλη του Συνδέσμου κατά τη διάρκεια της συνέλευσης και θεωρούν ότι η συνέχισή του για μια ακόμη χρονιά θα τους οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους και φυσικά στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.
Συνεπώς δεν επιθυμούν τη διατήρηση μιας σύμβασης που το οικονομικό της αποτέλεσμα είναι εκ των προτέρων ζημιογόνο και καταστροφικό.



 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή