Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Υπουργείο Υγείας: Όχι στην αύξηση της συμμετοχής στα πρωτότυπα φάρμακα χωρίς γενόσημα

27/2/2015 12:02:16 μμ
Το ισχύον καθεστώς παγώνει έως τον προσεχή Ιούνιο, αναστέλλοντας για 3 μήνες την εφαρμογή της απόφασης Βορίδη.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Δεν θα αυξηθεί έως τον Ιούνιο η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", το υπουργείο Υγείας αναμένεται να "παγώσει" το καθεστώς αυτό έως τον προσεχή Ιούνιο, αναστέλλοντας για τρεις μήνες την εφαρμογή της απόφασης Βορίδη. Μέχρι τότε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να έχει πάρει μια σειρά αποφάσεων σχετικά με τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα και την ασφαλιστική τιμή.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, από την 1η Μαρτίου 2015 οι ασφαλισμένοι θα έπρεπε να πληρώνουν ολόκληρη τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής, όταν αυτή δεν ξεπερνά τα 6 ευρώ, ενώ όταν η διαφορά ξεπερνά τα 6 ευρώ, να πληρώνουν το 50% της διαφοράς και το υπόλοιπο 50% ο ΕΟΠΥΥ και οι φαρμακευτικές εταιρείες.
Αυτό που ισχύει σήμερα είναι ότι ο ασφαλισμένος πληρώνει τη μισή διαφορά και η υπόλοιπη επιβαρύνει τη φαρμακευτική εταιρεία.

Σημειωτέον ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις των τελευταίων ετών έχουν επιβαρύνει σημαντικά τους ασφαλισμένους, οι οποίοι πληρώνουν (μεσοσταθμικά) συμμετοχή 28%, έναντι 13% που πλήρωναν το 2012.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος