Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Υπ. Υγείας: Τι θα πει για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων

30/10/2015 9:28:32 πμ
Αναμένεται να δώσει εξηγήσεις αλλά και απαντήσεις για τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η πρώτη συνέντευξη τύπου του Ανδρέα Ξανθού, ως υπουργός Υγείας, θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στην Αριστοτέλους και είναι αφιερωμένη στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων.
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), ο αρμόδιος υπουργός αναμένεται να δώσει εξηγήσεις αλλά και απαντήσεις για τις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων. 'Αλλωστε η ΚΥΑ περιέχει πολλά αδιευκρίνιστα σημεία για τα οποία απαιτούνται απαντήσεις.

Την ίδια στιγμή  οι εκπρόσωποι του Π.Φ.Σ. προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά και με προσφυγή τόσο στα ελληνικά όσο και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ, άδεια ίδρυσης φαρμακείου θα επιτρέπεται να χορηγείται όχι μόνο σε φαρμακοποιούς με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ή σε συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, αλλά και σε ιδιώτες μη φαρμακοποιούς.
Στην περίπτωση ίδρυσης φαρμακείων από ιδιώτες, η ΚΥΑ προβλέπει την υποχρεωτική συμμετοχή φαρμακοποιού με 20% στην εταιρική σύνθεση, ενώ τα εν λόγω φαρμακεία θα λειτουργούν ως Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ).
Όπως αναφέρει η ΚΥΑ, κάθε άδεια ίδρυσης αντιστοιχεί σε ένα φαρμακείο και για το έτος 2015 επιτρέπεται η χορήγηση μέχρι πέντε αδειών, με τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό χορηγούμενων αδειών να αυξάνεται κατά μία άδεια ετησίως έως και το 2020. Οπότε ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός αδειών πανελλαδικά ανέρχεται σε δέκα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απαιτούνται για την επισύναψη της κάρτας ΕΚΑΑ
Για τις συνταγές των ορκωτών λογιστών






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών